餐厅: 翠亨邨 (美麗華廣場1期)
资讯:

2015-08-16 8273 浏览
同家人&男行完街, 买完衫, 又试完一大轮, 行到攰攰地唔知食咩好, 又系OPENRICE揾下食咩好啦, 不如就试下翠亨邨, 都几耐无去.入到去, 好多水母灯的装饰, 有D赌场FEEL, 成个环境都系GRAND既, 坐得舒服, 又无乜人.我地叫左皇牌叉烧鸳鸯拼, 佢有两款叉烧, 一款系似排骨既肉有D咬口, 另一款系比较腍身, 好正, 我觉得好味过大哥叉烧, 佢既伴碟蜜汁豆都都系我既至爱, 比我LAM哂!锅贴牛奶拼安鱼饼, 呢个好得, 上面真系炸鲜奶里面既鲜奶, 放上块多士一齐食, 哗好正! 个D虾多士真系要行埋一边. 但可惜佢个鱼饼就一般. 我地想叫D菜, 于是叫左个鹅肝沙葛生菜饱, 呢个食落好爽脆, 加上鹅肝的甘香味, 成个𩠌好FRESH!叫左个葡汁香芒海皇焗饭, 佢MENU写需时40分钟制作, 我地一坐低就即叫, 不过最后20分钟上菜, 都不得不赞佢MANAGE顾客既EXPECTATION SKILL. 但呢个饭既味道就不是太突出了, 食落仲有D腻, 差D食唔哂.

皇牌叉烧鸳鸯拼
锅贴牛奶拼安鱼饼