咁岩適逢星期一有Super Monday晚市套餐買一送一優惠,所以同同事放工之後就搵左喺公司附近哩間泰國菜食。我地叫左燒豬頸肉同埋炸蝦餅做頭盤。因為係用沙律菜托底,所以燒豬頸肉係以冷盤上。豬頸肉同啲菜一齊食,都幾清新蝦餅炸到好香脆,金黃色的外殼包住爽口彈牙既蝦肉,配埋佢地自家製既甜醬,啖啖滋味至於主菜,我地叫左辣椒膏炒豬仔骨同埋泰式炒金邊粉。啲豬仔骨肉質鮮嫩,骨同肉好易切開。初時見啲汁咁紅,以為會好辣,但其實食落一啲都唔辣,帶甜,幾開胃我同事叫左泰式炒金邊粉,啲粉好煙韌,連埋啲芽菜、花生碎一齊食,唔錯因為我地喺公司餓左好耐,特別開胃,所以仲未夠喉,就叫埋哩到既香芒糯米飯 - 哩個係次次食親泰國野必點!大愛佢地既紫糯米,好香,好煙韌。芒果酸酸甜甜好醒胃,唔會覺得好滯。不過份量都唔細,兩個人食就岩岩好。飲品我地叫左泰式奶菜同埋香茅茶。奶茶茶味幾濃,入口香滑。香茅茶係用新鮮香茅沖製,有淡淡香味同微甜,好有誠意而哩到既服務同環境都唔錯,啲員工好有笑容同有禮貌。下次會搵埋其他同事一齊黎再食
烤豬頸肉
炸蝦餅