黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
#黑門水產味道同裝潢都好傳神,在香港複製了日本的黑門水產。《刺身六盛》$298四款魚,超厚切,筷子夾起感覺到好重的魚生。保鮮得好,無雪味無腥味。魚幾鮮甜。仲有海膽同帆立貝刺身。海膽新鮮creamy夾紫菜食,完美。《黑門帆立貝伴魚籽醬》$68比較有創意,幾樣好鮮甜嘅食材配搭埋一齊。一咬,有各自各嘅味道,但又融合到。魚籽同魚子醬一齊係口腔爆發,wooohooo好奇妙。《黑門令蟹味噌甲羅燒》$72必點!暫時係喺香港食過最好食既甲羅燒。甚至可以話好食過喺日本食過既甲羅燒,蟹糕甘香細軟,蟹味特出,配搭香蔥更惹味,蟹子脆脆地又可以增加口感。如果再重口味啲,可以加埋乾蒜。《蟹油蒜燒帆立貝》$78燒得剛剛好,保持到帶子鮮嫩,好香牛油蒜香。《黑門令大漁魚子醬脆脆包》$78多士上放滿吞拿魚魚蓉、甜蝦、海膽、魚籽、蟹籽同魚籽醬,加小小大蔥絲同香蔥粒。食時候請把嘴巴張到最大。食材會掉,有點狼狽。味道鮮美,只可惜多士脆到有點硬。《黑門三文魚加州反卷》$98相比其他食物,顯得有點平凡,清淡一些。一口一舊,剛剛好。
#黑門水產

味道同裝潢都好傳神,在香港複製了日本的黑門水產。

刺身六盛》$298

仲有海膽同帆立貝刺身。海膽新鮮creamy夾紫菜食,完美。

《黑門帆立貝伴魚籽醬》$68

《黑門令蟹味噌甲羅燒》$72

《蟹油蒜燒帆立貝》$78
燒得剛剛好,保持到帶子鮮嫩,好香牛油蒜香。

《黑門令大漁魚子醬脆脆包》$78

《黑門三文魚加州反卷》$98
相比其他食物,顯得有點平凡,清淡一些。一口一舊,剛剛好。