2021-07-07 31 浏览
屯馬線通車之後,去土瓜灣真係方便好多🎉🎉今日放假就同老婆一齊周圍行下食下,之前聽住土瓜灣嘅同事話這家十戶居酒屋非常高質,一於過你訂枱試試😬未到七點全場已經full House😝好在訂了枱呢地方格局非常日本feel,串燒師父喺open kitchen即叫即燒,非常之有風味☺️👍點了sake pairing dinner $880最大嘅特色就是會唔同嘅菜式不同的清酒配合,菜式更添色彩🤩前菜係牛舌漬作為前菜好開胃,還很惹味呢,非常夠淋刺身三點盛全都是我最愛的😌😌吞拿魚入口即溶,完全沒有根,非常鮮美!甜蝦黏口鮮甜,仲有兩隻😝😝北寄貝刺身,即刻開當然新鮮啦磯燒海鮮係超級大虎蝦長過筷子蝦肉爽甜,略略加上海鹽已經非常惹味燒鳥三品手羽、雞頸和雞心,唔係周圍食到😍雞頸嫩滑手羽表面燒得脆卜卜肉串2本 分別係西班牙燒豚肉、加拿大牛舌蕊 同美國牛排最愛牛舌心,厚切、爽、嫩.不用點任何醬汁已經非常之好味😋野菜天婦羅🍤食完咁多肉類之後,吃上少少嘢菜真係有解油解膩最後飲咗一碗鮮甜嘅海鮮湯,非常之滿足☺️☺️甜品🍮仲要係我最愛嘅綠茶正呀不同的清酒配上不同的食材,真係有龍點睛之用,十分唔錯,還會嚟試下其他菜色呢😉

未到七點全場已經full House😝好在訂了枱呢

點了sake pairing dinner $880

最大嘅特色就是會唔同嘅菜式不同的清酒配合,菜式更添色彩🤩

前菜係牛舌漬
作為前菜好開胃,還很惹味呢,非常夠淋

刺身三點盛
全都是我最愛的😌😌
吞拿魚入口即溶,完全沒有根,非常鮮美!
甜蝦黏口鮮甜,仲有兩隻😝😝
北寄貝刺身,即刻開當然新鮮啦

磯燒海鮮係超級大虎蝦
長過筷子蝦肉爽甜,略略加上海鹽已經非常惹味

燒鳥三品
手羽、雞頸和雞心,唔係周圍食到😍雞頸嫩滑手羽表面燒得脆卜卜

肉串2本 分別係西班牙燒豚肉、加拿大牛舌蕊 同美國牛排
最愛牛舌心,厚切、爽、嫩.不用點任何醬汁已經非常之好味😋

野菜天婦羅🍤
食完咁多肉類之後,吃上少少嘢菜真係有解油解膩

最後飲咗一碗鮮甜嘅海鮮湯,非常之滿足☺️☺️

甜品🍮仲要係我最愛嘅綠茶正呀