2022-10-12
土瓜灣街坊烤魚串燒小店🥰 街坊小店位於土瓜灣落山道嘅內街 喺土瓜灣站行過嚟都好近😄 店舖門面光鮮整潔 舖頭出邊仲有一大塊空地 可以泊車或者三五知己摸着酒杯底喺戶外傾偈 吹水 煲煙 都非常唔錯㗎 聽講宵夜時段最多人😉 佢有烤魚 雞煲同埋串燒 選擇都幾多 😄 每日店主都會選購唔同嘅時令海鮮 比客人選擇 🥰 我哋鍾意食魚 所以揀咗烤魚🐟 蒜香烤魚(原條)$268烤魚預先煎炸咗 開邊鋪上面 配料都非常丰富靚仔 有豆卜 娃娃菜 薯粉 薯仔🥔 洋蔥🧅 紫洋蔥 京蔥 芫荽 湯底都調教到啱啱 好非常入味 滾一陣就食得😋 五花腩片🐷$58食到咁上下烤魚 我哋就落咗五花腩片一齊滾 腩肉索咗啲湯底 特別入味😋 稻庭烏冬$32落埋個烏冬就更加完美🥰 烤雞軟骨串$18烤羊肉串🍢🍢(2串)$28少少哋再試下佢啲串燒 細細串 惹味焦香😋 下次要再試埋其他🤣 青島啤酒🍺$30王老吉$15我朋友話食烤魚串燒一定要飲啤酒🤣🤣 🎈串得喜 (土瓜灣)土瓜灣落山道96號橋發大廈地舖 kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hk
土瓜灣街坊烤魚串燒小店🥰
烤羊肉串🍢🍢(2串)$28
青島啤酒🍺$30
王老吉$15
我朋友話食烤魚串燒一定要飲啤酒🤣🤣
🎈串得喜 (土瓜灣)
土瓜灣落山道96號橋發大廈地舖
kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie