麵麵香係喺土瓜灣新開嘅一間麵店,聽講老闆娘係重慶人,雖然分開,但係見到老闆娘同啲熟客仔已經打成一片,似乎區內街坊都經常嚟呢度食嘢,證明呢間舖頭都幾受歡迎喎,不過受歡迎都唔係冇原因嘅,畢竟呢間餐廳嘢食落足料,雖然舖頭唔係好多員工,主要都係靠老闆娘一個人,不過出品質素有保證,老闆娘話除咗啲米線之外,全部都係新鮮食材!!新鮮嘅嘢一定係比較正,不過成本一定比較高,但係小編就覺得啲嘢食嘅價錢唔算太貴,睇埋個份量之後就覺得直頭係物有所值!!!佢地主打重慶特色嘅泡椒麵同埋罐罐米線,辣得夠勁又夠味,小編驚碗麵太辣,老闆娘話: 唔使擔心~ 小編唔係特別超級食得辣,但係都覺得接受到喎!!.🐷泡椒黃喉麵黃喉爽脆彈牙,泡椒湯底酸辣開胃,辣度夠勁但唔會搶走食材鮮味!呢碗小編就轉咗做米線,啲米線吸足湯汁,整體口感層次豐富~🐷泡椒鱔絲麵鱔絲滑嫩帶嚼勁,配搭酸辣泡椒醬汁,辣中帶鮮,香氣十足聽講麵條係新鮮嘅,難怪個口感特別彈牙,食落刺激又過癮。🐷桂花冰粉食辣嘢又點可以唔食返啲冰粉? 入口滑溜~ 桂花香氣清新淡雅,甜度適中,冰涼解辣,係食完辣麵後嘅完美甜品,清新又解渴。.麵麵香📍土瓜灣馬頭角道53號地舖.#吃貨日常 #香

🐷泡椒黃喉麵
呢碗小編就轉咗做米線,啲米線吸足湯汁,整體口感層次豐富~

🐷泡椒鱔絲麵
鱔絲滑嫩帶嚼勁,配搭酸辣泡椒醬汁,辣中帶鮮,香氣十足
聽講麵條係新鮮嘅,難怪個口感特別彈牙,食落刺激又過癮。

🐷桂花冰粉
麵麵香
📍土瓜灣馬頭角道53號地舖
#吃貨日常 #香港 #土瓜灣美食 #川味麵食 #泡椒麵 #桂花冰粉 #辣味小店 #土瓜灣 #重慶美食