2023-12-21
一坐底就見到一碟碟肉圍住個烤爐等緊我地,成間餐廳充滿住烤肉香氣同keep 住播K-pop,未食先興奮。 我終於明點解呢度會座無虛席啦!呢度都有唔少靚肉選擇,澳洲穀飼黑安格斯牛、澳洲草飼黑安格斯牛、美國安格斯牛、薄切牛脷、豬頸肉等等全部都令我食指大動。食得韓燒,一定要狂食生菜包蒜蓉片包薄切豬腩肉,再點一款鍾意嘅醬汁,諗起都想食多次!海鮮方面最正既係鰻魚、海虎蝦、帆立貝、扇貝, 估唔到呢度嘅海鮮一啲都唔馬虎,鮮甜彈牙,encore 左好幾次😍 除咗肉同海鮮,當然唔少得刺身同韓式小食喇。食到飽飽哋,千祈唔好唔記得要燒返個新鮮菠蘿,香甜多汁,可以解解膩。仲未講完架,另一個超正嘅位係啤酒任飲🍺!藍妹生啤、韓國黑啤等等任君選擇!烤肉送酒完全係韓國文化。唔飲酒既都有麥茶、汽水、檸檬茶提供。驚喜位留番係甜品區。waffle 機、爆谷機,雪糕機齊樣樣曬,我既私心食法就係加爆谷、曲奇碎、朱古力醬落雪糕度,開心加加倍!題外話,呢度係用QR code 落單 ,跟著我地發現原來撳個掣就可以更換烤盤,好細心喱!
除咗肉同海鮮,當然唔少得刺身同韓式小食喇。