2021-03-02
知道有3pm-5pm買第二杯有半價嘅優惠已經有一段時間,見優惠剩番最後四日,所以吸引倒我幫襯。當日喺5點前落單,本住試伏野嘅精神買咗兩杯伏野飲:凍抹茶紅豆牛奶(原價$36)、凍桃膠胚芽米奶(原價$35),總消費$53.5。結果好失望,比預期更伏。!!同樣價錢值得有更好嘅選擇!!唔買餐牌推薦嘅黑糖珍珠奶茶係因為之前啱啱新開張嘅時候有飲過,覺得珍珠偏硬身,口感唔好,所以唔敢再試。//凍抹茶紅豆牛奶//紅豆硬,唔甜又冇沙,抹茶味偏淡,如果用同一價錢嘅話,大家值得去飲出面茶餐廳、冰室或者快餐店更平或者差唔多價錢嘅紅豆冰/配紅豆嘅飲品,例如係華田/抹茶/奶茶嘅紅豆冰。一定會好飲過呢杯好多!//凍桃膠胚芽米奶//係有清新健康的味道。可能因為米奶本身冇咩味,所以整體飲落較淡。另外桃膠係一種本身冇咩味嘅食物,要靠配搭嘅飲料出味,所以如果個野飲唔太有味嘅話配出黎都係比較淡味啲。如果鍾意清淡淡味嘅話可能會啱你,而我個人就覺得麻麻地。//總結//阿塵嘅飲品真係貴喺個商標,飲品質素冇想像中咁好。如果唔係有阿塵同埋優惠,我應該唔會由開舖至今一共幫襯佢三次。今次係最後一次幫襯,以後應該唔會再幫襯,阿塵呢個品牌嘅野
!!同樣價錢值得有更好嘅選擇!!
//凍抹茶紅豆牛奶//
//凍桃膠胚芽米奶//
//總結//
阿塵嘅飲品真係貴喺個商標,飲品質素冇想像中咁好。如果唔係有阿塵同埋優惠,我應該唔會由開舖至今一共幫襯佢三次。今次係最後一次幫襯,以後應該唔會再幫襯,阿塵呢個品牌嘅野都俾錢課金買書買精品睇好過買野飲🤦🏾♀️