2020-06-11 8155 浏览
朋友话最近试过佐敦有间好好食嘅小菜馆,有好多唔同种类小菜仲有怀旧菜式,今日就跟佢嚟试过真伪。7:30左右到达,已经坐满晒人,要等一阵先至有位。不过一赞嘅系前台小姐好有礼貌,不断提示几时有位,见佢虽然好忙,但仍然保持笑容。坐低睇睇Menu,呢度唔止有焗鱼肠、虾多士,连金钱鸡都有,果然有好多款唔同嘅怀旧菜式!相信呢度嘅师傅一定有咁上下功力,先可以将呢啲菜式放喺餐牌入边。可惜今日我哋只有两个人,下次要约齐一大班朋友一齐嚟试。上网见到好多人点椒盐猪手,似乎喺呢度嘅必点系列,只系40几蚊一只,当然要点黎试吓啦!猪手上枱望落非常大只,切开个惹味椒盐脆皮,满满嘅骨胶原就喺度等紧我哋!原本想食蛏子王,但系好可惜已经卖晒,就转左叫个虾球试下。柑桔酱烧虾球 ——虾球大只又爽滑,非常弹牙,见到满满柑桔酱汁挂满喺虾肉身上,放入口酸酸甜甜,用嚟送饭简直一流! 蜜椒甘薯牛肝连,听落个名好得意,一睇之下,原来每只牛只有5% 牛肝连,油花够,肉味浓,属于稀有嘅部份,难怪食落咁松软香浓!另外金薯绝不是配角,食落香甜薯味又够重,呢道菜绝对值得推介!为免太滞我哋叫咗个蕃茄野菌鸡汤,一大锅上,滚热辣,而且汤料非常之多,我哋两
椒盐猪手
原本想食蛏子王,但系好可惜已经卖晒,就转左叫个虾球试下。

蜜椒金薯牛肝连
椒金薯牛肝连
为免太滞我哋叫咗个蕃茄野菌鸡汤,一大锅上,滚热辣,而且汤料非常之多,我哋两个人每人可以分到三碗有多,食埋啲杂菌我真系好饱。
鸡汤红茄野菌煲

试咗几款小菜都咁好食,下次一定要带埋屋企人同朋友再去试埋啲怀旧菜式!
2020-06-05
用餐时段