2018-04-03
久不久經過。一直都想入去試下。襯復活節約埋一班朋友。有訂位。一去到就入得。店員幾親切有笑容。聽到有人講泰文。今次都夠正宗吧🤫餐牌選擇多元化。好多都有圖文並茂,價錢幾實惠。裝修有氣氛。金柚沙律 D蝦新鮮無雪味。夠紮實,吾梅肉柚子新鮮爽甜。啖啖肉又多汁配埋甜甜酸酸既汁。夠曬開胃劈開椰青見海鮮咖哩好香。做法似傳統既咖哩炒肉蟹有蛋汁,再有淡淡椰香味配白飯/蒜蓉包一流虎蝦炒金邊粉我本身好中意食金邊粉。一個人可以食大半碟炒得夠乾身。吾會好似出面一pat pat咁。好有鑊氣💪🏻同泰國食到既一樣。配上辣椒粉,花生碎,同沙糖。2大隻虎蝦。大大隻好抵食泰式大頭蝦冬蔭功湯🌶
蟹肉煎蛋🍳
呢個超正。上到枱重有少少炸炸聲。佢仲有個少少辣既汁俾你點(應該係是拉差細)勁多蟹肉好足料。好好食😍
椰青 同九龍城飲到既一樣。清甜解辣
龍眼冰
勁多龍眼肉。消滯佳選☺凍冰冰又唔會甜到似糖水 店員推介龍眼其實有熱。會再濃d..下次再試下先。
店員幾親切有笑容。聽到有人講泰文。今次都夠正宗吧🤫
餐牌選擇多元化。好多都有圖文並茂,價錢幾實惠。裝修有氣氛。
金柚沙律
D蝦新鮮無雪味。夠紮實,吾梅肉
柚子新鮮爽甜。啖啖肉又多汁
配埋甜甜酸酸既汁。夠曬開胃
劈開椰青見海鮮
咖哩好香。做法似傳統既咖哩炒肉蟹
有蛋汁,再有淡淡椰香味
配白飯/蒜蓉包一流
虎蝦炒金邊粉
我本身好中意食金邊粉。一個人可以食大半碟
炒得夠乾身。吾會好似出面一pat pat咁。好有鑊氣💪🏻
泰式大頭蝦冬蔭功湯🌶 入面有2隻大頭蝦🦐仲有好多菇。菇菇入晒個湯底味到 。個湯夠酸夠辣。如果吾食得太辣可以叫小辣。不過正常都ok既👌🏻 蟹肉煎蛋🍳 呢個超正。上到枱重有少少炸炸聲。佢仲有個少少辣既汁俾你點(應該係是拉差細)
勁多蟹肉好足料。好好食😍 椰青
同九龍城飲到既一樣。清甜解辣 龍眼冰 勁多龍眼肉。消滯佳選☺凍冰冰又唔會甜到似糖水
店員推介龍眼其實有熱。會再濃d..下次再試下先。