2022-02-17
係2012年香港第一間日本沾麵專門店,只有3款口味包括原味豬骨湯底、黑蒜、蕃茄,麵條都係本地製作,自設工場,仲有外賣包可以買返屋企自己煮!我記得第一次黎個陣仲要等佢晚市6點開門前黎排定隊食,如果唔係就有排等😂😂今次咁啱嚟深水埗買嘢,醒起好耐冇食過嘅沾麵,就揀咗隱家。疫情之下…完全唔洗等位,得兩三個客😢好似日本既拉麵店,係門口售票機買完飛仔之後坐低等食😌🔸隱世白伝⚪️$79🔸隱世黑伝⚫️$89白伝係用豬骨湯做底,偏重味噌味;黑伝係黑蒜油味,沾麵汁夠濃郁,掛湯能力唔錯。我鍾意啲麵條粗幼適中,咬落口有口感😋兩篇薄薄的叉燒有輕輕炙燒過☺️麵嘅份量可以免費加大,不過正常份量都好夠我食,食得好滿足😛🔸柚子冷豚🐷$48略嫌柚子味唔夠出,食落口似平平無奇嘅凍豬肉,稍為失色左🙈如果淨係睇沾麵嘅話,價錢都唔貴,下次可以再嚟食!裝修咗之後啲櫈同座位都坐得舒服咗,食嘅係回憶嘅味道☺️📍#隠家拉麵工場 (#深水埗美食)深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7083號室➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
🔸隱世白伝⚪️$79
🔸隱世黑伝⚫️$89
🔸柚子冷豚🐷$48
略嫌柚子味唔夠出,食落口似平平無奇嘅凍豬肉,稍為失色左🙈
📍#隠家拉麵工場 (#深水埗美食)
深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7083號室
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎