作為一個葵青友,中學時期的lunch time 是在葵廣過的,孖寶車仔面更是食足6年😆今晚行街有點餓,便和老公一齊懷緬一下! 📝孖寶秘笈餐牌餐廳提供多款經典港式小食,E.g.滷水小食、生菜魚肉、麵仔翅、魚蛋燒賣、腸粉、車仔麵套餐! 款式多籮籮(*ˉ︶ˉ*)我們點了:🚘3餸車仔麵套餐*包一杯熱飲 ☕️(凍飲加$3)湯底🥣:清湯|腩汁|秘製汁+$3 加醬汁:沙嗲汁|孖寶醬汁(小/大辣)面底和餸類款式超過60款! 有齊粗幼油面、米粉、米線等等、肉類、蔬菜類、滷味等! 隨時令人選擇困難症發作(≧∇≦)選了咖喱魷魚、牛雜、牛柏葉、油面、秘製汁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)本來想選豬紅的,誰知道太受歡迎,已售罄(。ì _ í。) 湯頭濃甜,咖喱魷魚入味! 牛雜鍋牛柏葉給滿湯汁! 食得非常過癮,最重要的必落枱頭上的辣菜甫!絕對!絕對能令整個湯頭昇華一個層次⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄另外,點了辣魚蛋、燒賣、腸粉 $30全部放在一起,加上混醬,甜醬、辣醬、麻醬、芝麻、豉油,配上滑捋捋的腸粉很有風味!陳皮魚蛋真的無得輸! 碗仔翅 $20 大大碗碗仔翅,材料超足! 包括冬菇、木耳、肉絲,^_^可以自行根據口味,加上胡椒粉

今晚行街有點餓,便和老公一齊懷緬一下!

📝孖寶秘笈餐牌

我們點了:
🚘3餸車仔麵套餐*包一杯熱飲 ☕️(凍飲加$3)
湯底🥣:清湯|腩汁|秘製汁
+$3 加醬汁:沙嗲汁|孖寶醬汁(小/大辣)

另外,點了辣魚蛋、燒賣、腸粉 $30

碗仔翅 $20
大大碗碗仔翅,材料超足! 包括冬菇、木耳、肉絲,^_^可以自行根據口味,加上胡椒粉和醋👍🏻

人均$50左右便吃得飽飽,是個非常不錯的宵夜選擇!食材很簡單,吃的是滿滿的港式風味!