2021-10-08
想喺尖沙咀食到新鮮超正嘅西式海鮮,我鍾意去厚福道嘅The Captain'sHouse,坐得舒服,店員服務又好,會主動幫手影合照添!先嚟蟹餅,外表金黃香脆,入面全部都係一絲絲嘅蟹肉,超級足料。 我好鍾意食蟹,但要自己拆肉就有點難度,呢個蟹餅啖啖肉,真係好滋味。必點嘅Seafood Platter海鮮袋,三種醬汁任揀:檸檬牛油汁、卡薑蒜蓉汁同胡椒牛油汁。海鮮有好多選擇,全部游水新鮮,可謂花多眼亂!最後揀咗海蝦、青口同蜆,加入胡椒牛油汁,用藍網海鮮袋包住,上枱後開始shake shake shake。 充份搖勻之後,一打開已經聞到好香,香腸、薯仔、粟米同海鮮都充份掛汁,我哋即刻帶手套開動啦!一食就覺得海鮮好鮮味,肉質爽彈,唔係一般急凍貨可比。墨汁鮮魷魚意大利飯賣相唔係好靚,但入口後墨汁即化,加上魷魚嘅嚼勁,黏稠嘅飯粒,配搭又互不干擾,都唔錯!甜品Cappuccino Cheese Cake帶有咖啡同芝士香味,香滑而邪惡,哈哈,為味蕾帶來甜美回味!飲品點咗Nana Flow和Coffee Flow,各具特色。 Nana flow係混合菠蘿、椰汁、香蕉,而Coffee flow就混合咖啡、香蕉
House,坐得舒服,店員服務又好,會主動幫手影合照添!
一食就覺得海鮮好鮮味,肉質爽彈,唔係一般急凍貨可比。
飲品點咗Nana Flow和Coffee Flow,各具特色。 Nana flow係混合菠蘿、椰汁、香蕉,而Coffee flow就混合咖啡、香蕉同忌廉。 咖啡控嘅我當然係飲Coffee flow,咖啡加入咗香甜嘅香蕉,中和咗苦澀味,更易入口,估唔到味道又真係幾夾,NICE~