2018-10-31
自從食過浜燒既餐廳之後就愛上左,所以今次又同男友出動去食浜燒既餐廳,今次就黎到漁獲浜燒。餐廳好熱鬧,好似居酒屋咁!環境都好有日式風情~點左個沙律、刺身同埋浜燒盛盒就開始等食啦!細芝麻鹽醬椰菜$20前菜黎,椰菜新鮮,有d薯片係入面,食落甜甜地辣辣地,仲有d芝麻香!特製黑松露炙燒平目魚邊沙律$138平目魚邊類似左口魚邊咁,油脂好豐富,係我既最愛~加埋黑松露同沙律菜一齊食味道好夾!味噌蟹甲羅燒(陪多士)$78每次見到d餐廳有都一定會叫!蟹膏味濃,呢度加埋麵包糠落去燒,口感更豐富!秋刀魚刺身$298第一次食秋刀魚刺身,擺盤好靚。原來秋刀魚刺身係咁好食!一樣都係油脂重,食落好似食拖羅咁,加埋酸汁食可以中和翻d油脂。特上漁獲浜燒盛盒 (轉龍蝦,活帆立貝)$1248主角黎了,盛合我地加左錢轉龍蝦同埋活帆立貝。入面分別有:龍蝦、活帆立貝、松葉蟹腳、鮑魚、蠔。店員主張我地先食海鮮本身既原味,跟住先點唔同既醬食。帆立貝都做左兩食,分別係原味同牛油燒。所有食材都有新鮮,值得一提既係個龍蝦,幫我地做左兩食。首先有龍蝦刺身,口感爽口;燒龍蝦肉;最後再用蝦膏加龍蝦肉、加味增、麵包糠等做一個龍蝦甲羅燒!好正,加錢可
細芝麻鹽醬椰菜$20
特製黑松露炙燒平目魚邊沙律$138
味噌蟹甲羅燒(陪多士)$78
秋刀魚刺身$298
特上漁獲浜燒盛盒 (轉龍蝦,活帆立貝)$1248
所有食材都有新鮮,值得一提既係個龍蝦,幫我地做左兩食。首先有龍蝦刺身,口感爽口;燒龍蝦肉;最後再用蝦膏加龍蝦肉、加味增、麵包糠等做一個龍蝦甲羅燒!好正,加錢可以食到咁多種食法完全係值得!而且最後既龍蝦甲羅燒真係好正!好濃郁既蝦膏味,飯桶表示有碗白飯送就完美!
柚子雪芭、椰子雪糕$58
最後食埋佢地自家製既甜品做結尾,今餐真係好幸福~