2018-06-04
地方很舒適,有種置身溫暖窩居的「家」一般感覺,啲裝修都好靚好正宗,令我諗起以前去日本旅行時的光景。😌🍶班員工姐姐好nice㗎!🧜🏻♀️ 一入門口就招呼周到,見你有需要 就會自動自覺主動行過黎幫你🕺雙目交接時對你微微一笑,臨走問你覺得好唔好味、提你出面好大雨 問你有冇帶遮☂️ 好識得比番私人空間你放鬆享受個氣氛之餘又feel到佢地嘅人情味~very good🐠呢度最出名嘅招牌係海宝丼〈特上〉!見到有大大隻蝦 同埋海膽、海量蟹肉就知一定要試試佢自己畫完紙遞比姐姐就👌🏻了一捧上枱即刻心心眼佢哋有一個”海宝丼”官方建議食法:1. 首先混合醬油和芥末、試試魚的鮮味。2. 然後再將特製「壽司醋果涷」溶入米飯、享受壽司的味道。不得不提,佢個「壽司醋果涷」(即係右邊一堆透明碎啫喱)係 好好味!本來以為會好酸,或者好驚破壞晒成個味道,點知佢撈落飯真係好夾,個飯係熱辣辣🍚 加左啲啫喱提起咗個味,酸酸甜甜,再撈埋啲魚生一啖食!成件事好balance睇相已經明白,完全唔使解釋佢有幾鮮味分量多、好新鮮、啖啖滿足🤤🤤最驚喜係啲蟹肉 激鮮甜!三文魚子好濃味 唔腥蝦肉肥美、夠冰涷海膽新鮮 冇異味、冇筋仲有各種魚生粒喺下
班員工姐姐好nice㗎!🧜🏻♀️
呢度最出名嘅招牌係海宝丼〈特上〉!
見到有大大隻蝦 同埋海膽、海量蟹肉
就知一定要試試佢
自己畫完紙遞比姐姐就👌🏻了
海宝丼〈特上〉KAIHOUDON Deluxe
一捧上枱即刻心心眼
佢哋有一個”海宝丼”官方建議食法:
1. 首先混合醬油和芥末、試試魚的鮮味。
2. 然後再將特製「壽司醋果涷」溶入米飯、享受壽司的味道。
海宝丼〈特上〉KAIHOUDON Deluxe
睇相已經明白,完全唔使解釋佢有幾鮮味
分量多、好新鮮、啖啖滿足🤤🤤
最驚喜係啲蟹肉 激鮮甜!
三文魚子好濃味 唔腥
蝦肉肥美、夠冰涷
海膽新鮮 冇異味、冇筋
仲有各種魚生粒喺下層
紫菜絲、洋蔥絲放面點綴
全部食材每星期由日本築地直送
跟餐叫咗杯涷綠茶 好清涼解滯 少少苦
男仔好鍾意 夠清爽
滑蛋豬扒飯 KATSU-DON
見到menu相好想好想食呢個
結果真係好好彩自己有叫到
佢個滑蛋係神一般地出色
仲有個汁勁濃味,香甜濃郁嘅甜醬油味,有啲似壽喜燒,個汁滲晒落飯同埋雞蛋裏面
豬扒個炸漿好香脆好薄身
好好味呀😍♥️🤤
呢個餐就跟咗杯凍烏龍茶 入口清新得黎好甘香
微微有種麥味?拖肥味?嘅回甘
我自己女仔就好鍾意飲
味噌湯冇出面咁䶢,低調低調。
日式涷辣蕃茄 Spicy Tomato
晶瑩剔透嘅蕃茄
其實我本身唔係好接受到凍嘅蕃茄 因為成日覺得好腥同埋有種滑溜溜嘅黏口感好惡心🤢
但係依個用咗一個酸酸甜甜辣辣、有啲似我哋平時去壽司舖食醬醃八爪魚仔嗰種汁
佢又有小小胡麻醬嘅味
令到個番茄冇咗浸腥味 好易入口