2015-08-20 370 浏览
四姐嘅川菜好好味,少少辣多多香! 媽咪話得閒要同家姐食多啲飯,聯絡下感情,年紀愈大會愈多私人煩惱,又係嘅,上咗大學,朋友會多咗!我嘅鳥粉好朋友介紹,因為佢親戚幫我訂咗位,聽佢講係好旺場。 七點上到嚟,真係好多人! 位位劃一收$300,唔洗加一,但係有規定食幾多前菜及主菜,好似我同家姐兩個人只限食兩個前菜三個主菜,不過白飯任食仲送多一碟蒜蓉炒油麥菜 前菜一:  招牌四川涼麵 涼麵未夠涼,係暖嘅 ,麵條幼幼,四川醬料辣得來有香味,鹹鹹開胃 前菜二:  蒜泥白肉堆成小肉山,蒜泥混埋豉油,點白肉食好惹味,白肉滑嘟嘟,家姐都話未食過。白飯任食,所以一人一碗撈汁囉!主菜一:  糖醋里脊家姐唔食得好多辣,我做乖妹妹突登叫一碟甜酸無辣嘅俾家姐,糖醋里脊好似咕嚕肉,但無咕嚕肉咁肥,長條形嘅豬肉條唔會好脆,食落有蛋味,甜酸無辣。主菜二:  酸菜嫩牛肉另一樣唔辣嘅餸,牛肉片好滑好溜,食落有牛肉味,酸菜湯唔會酸過頭,仲好食過譚仔 主菜三:  麻婆豆腐好少細路會揀呢個餸,我就係鍾意又麻又香,呢個無酒樓嗰種厚汁及多碎肉,辣又唔係潮州辣油嘅辣,如果麻味重啲就啱我。主菜四:  蒜蓉炒油麥菜我地兩個飽到頂
四姐嘅川菜好好味,少少辣多多香!
七點上到嚟,真係好多人!
前菜一:  招牌四川涼麵
涼麵未夠涼,係暖嘅
,麵條幼幼,四川醬料辣得來有香味,鹹鹹開胃
前菜二:  蒜泥白肉
白飯任食,所以一人一碗撈汁囉!
主菜一:  糖醋里脊
主菜二:  酸菜嫩牛肉
主菜三:  麻婆豆腐
主菜四:  蒜蓉炒油麥菜
我地兩個飽到頂住胃,下次帶埋屋企人嚟!