2021-05-17
開業一年嘅sonne CAD, 終於有機會約朋友一齊去試吓,我相信無論你鍾唔鍾意飲咖啡,你都會喜歡去逛下,因為佢由門口開始已經係一個非常好嘅打卡位,而由佢放門口嘅牌你已經好明白佢只賣咖啡,所以佢介紹自己唔係一間咖啡店,係一間精品手沖咖啡體驗館,館內周圍都係影相位,不過記住佢哋嘅賣點始終係咖啡😂樓下有少量位置,主要係賣咖啡豆同order咖啡嘅地方,佢哋非常親切友善,會主動問你喜歡嘅口味,希望可以介紹到符合你口味嘅咖啡,樓上主要就係飲咖啡嘅地方,但都係果句,四圍都係影相位🤳📷☕️我哋就order咗兩隻唔同嘅single origin 咖啡,佢哋非常體貼,會有一張QR code俾你,等你可以睇到你飲嗰杯咖啡所有詳細嘅資料,- Panama Ninety Plus Kambera,口味:Red wine/Passion fruit/Almond butter- Honduras Masaguara Sherry口味:Sherry Whisky/KinderBueno/Honey sweetness/Creamy mouthfeel不得不講,佢哋沖出嚟嘅咖啡真係飲到晒咁多唔同嘅味道,我哋order
☕️
- Panama Ninety Plus Kambera,
- Honduras Masaguara Sherry
不得不講,佢哋沖出嚟嘅咖啡真係飲到晒咁多唔同嘅味道,我哋order兩款咖啡,一款係有紅酒味,另一款係有威士忌味,凍咗酒味更加突出,但係其他味道仍然會飲得到,不過記住咖啡係要熱飲嘅😂,想飲凍就叫cold brew 啦!
我之後都忍唔住買咗幾樽30g返屋企試吓,另外佢亦有100g同10g裝掛耳包賣,每款價錢都唔同,總括來講,比少少錢可以飲到一杯好咖啡之餘,仲可以咁多打卡位,非常值得去