2024-02-03 384 浏览
哎哟喂!今日去咗间泰国餐厅,真系搞得我食指大动!开始嘅青木瓜沙律实在太正👍🏼,酸酸辣辣嘅味道掂过天秤,随后上场嘅炭烤串烧简直系炭香味四溢,一串接一串,仲有肉质鲜美嘅烧鸡翼,咬落去皮脆肉嫩,真系满足!翻新泰式嘅「马拉盏炒椰菜苗」,呢个劲惹味,吃落去个菜仍然保持咗啲爽口感⚡️,佢将泰式风味发挥得淋漓尽致。跟住个白冬荫煮肉砚,汤底清爽之余,𠮶阵芬芳喷鼻,我只舌头忍唔住一次次去捞啲汤,肉砚就更加唔使讲,每只都弹牙得嚟又juicy!讲真,喺呢间餐厅食嘢,呢个味道、呢个感觉,真系几正宗,正到我都想即刻飞去泰国!食物嘅味道浓郁过足戏,真系有种「食咗仲想再食」嘅冲动。最后,服务员嘅笑容同贴心服务,绝对喺我心目中加分💯,揿个赞嘅,搞到我想即刻再去一次。🍽️🌶️🇹🇭