呀妈话惊星期日正日庆祝母亲节会好多人,於是我哋几个就提早搵晚放工出观塘食晚饭当做节👨‍👩‍👧‍👦。APM冇嘢啱食,又费事同两老去工厂大厦啲餐厅,最终我成功搵到间符合筛选条件嘅泰菜馆,佢就系「翟道翟 Tuk Tuk」。餐厅位於中海日升中心一楼,喺大厦嘅地下就已经望到佢个招牌。呢度面积大,座位宽敞,我哋坐喺卡位,非常舒服👍。再者,餐厅嘅环境同卫生都好好,湖水绿嘅装修色调令人眼前一亮,而且佢亦无普遍地道泰国菜馆嘅噏耷味🙈。呢度嘅泰菜款式繁多,有齐粉面饭、串烧、汤、小食、沙律、海鲜、肉、蔬菜、甜品同饮品。我哋样样都想食🤤,有选择困难症真系好苦恼啊。同时,餐厅定价合理,上菜後直头觉得应该用抵食嚟形容,因为样样都好大碟!冬阴功虾汤($58),佢写系供两位用✌🏻,开初我以为真系细细兜,但分汤时发现其实一啲都唔少,大概分到四个碗仔,所以四条友都勉强够饮。冬阴功汤好浓味,有少少辣,饮完好开胃。汤品用咗好多料煲,例如杂菇、香菜同鲜虾等,真材实料啊🦐。串烧方面🍢,我哋要咗四串,分别系炭烤沙嗲牛肉、炭烤沙嗲猪肉、炭烤沙嗲鸡肉同炭烤沙嗲牛筋丸,每串$18。四款串烧啲肉都唔会烧到好乾,而且系会清楚分到各款口味。沙
冬阴功虾汤
炭烤沙嗲串烧
串烧方面🍢,我哋要咗四串,分别系炭烤沙嗲牛肉炭烤沙嗲猪肉炭烤沙嗲鸡肉炭烤沙嗲牛筋丸,每串$18。四款串烧啲肉都唔会烧到好乾,而且系会清楚分到各款口味。沙嗲酱分开上,味道属正常水平啦。
牛油烤栗米
牛油烤栗米($16),本身以为佢上漏咗,点知好戏在後头。🌽烤粟米有两大碌,加埋应该系完整一条。粟米似拎去焗多过烧,所以每粒都保持到好多汁,牛油味亦超级香,好鬼正啊。
泰式青柠牛肉
泰式青柠牛肉($98),呢道菜见就见得多,但食都系第一次,佢嘅味道同我想像中完全唔同。🍋你未必会食到青柠味,但酸味就好强,而且佢仲好辣添🌶!不过又好惹味,令人又爱又恨🤤。牛肉系用上鲜牛肉,有约十片,每片都好厚好大块。垫底有少少菜,但就索哂汁,辣到食唔到。
炒空心菜马拉盏
炒空心菜马拉盏($72),🥦泰式炒菜以香口见称,我哋要咗马拉盏炒通菜。通菜好嫩好脆口,并用上大量虾米、炸蒜同辣椒丝一齐炒,咸香十足,好味道。
翟道翟鸭肉炒黄面
翟道翟鸭肉炒黄面($78),炒面劲大碟,完全系酒楼小炒嘅份量🥘。炒面堆到好高,面质有少少似幼身嘅伊面同金边粉嘅混合版。我自己就麻麻哋呢个口感,因为略嫌有啲乾。配料方面,佢包含多种蔬菜丝,如芽菜、萝卜、洋葱、三色椒同秀珍菇等,好丰富!🦆而主角鸭肉亦都多,大啖肉伴面食相当唔错。
椰香班兰千层糕
椰香班兰千层糕($24),甜品系隐藏项目,并无写喺餐牌上面,选择有芒果糯米饭同千层糕。千层糕好好食啵,由於系热热哋,质感超软熟,仲好香椰子同班兰味🥥,系一个令人难忘嘅糕点。
饮品方面,我哋要咗珍多冰($28)同冻青柠檬梳打($28)。🥤饮品同食物一样都系大大杯,更重要嘅系满有诚意。青柠梳打绝对唔系得两片柠檬咁简单,而系有自家制糖水。珍多冰椰香味浓,仲有唔少绿色啫喱条。不过我更想知道餐牌图入面色彩缤纷嘅系边款饮品🤔。
题外话,每张枱均放有一个调味架🧂,有醋同乾辣椒等。但由於全部菜式本身都好够味(甚至可以话系重口味,但我好锺意😋),所以佢哋未能大派用场。
总括嚟讲,喺翟道翟食嘅母亲节晚餐令我哋全部人都好满意💯,基本上每一样食物都充满自家特式,无令人失望。餐厅性价比高,出品既好食又抵食,咁高质真系可以去边度搵?最後,店员嘅服务态度亦都好好,成个体验无得弹。如果想食好味道泰国菜🇹🇭,唔一定要去九龙城,去观塘嘅翟道翟亦都得,得咗,高度推介啊🌟!
庆祝纪念
母亲节
冬阴功虾汤
牛油烤栗米
泰式青柠牛肉
炒空心菜马拉盏
椰香班兰千层糕
2021-05-13 691 浏览
平日放工时间跟同事一齐系观塘有间叫【翟道翟】食泰国菜,餐厅系一楼,转左就见到,见到铺内都几多人,好彩不用等位。我们就座在卡位都好舒服,仲提供usb头比客人差差电。我地睇完menu叫左:海南鸡双拼饭(无骨猪手)$88: 猪手皮有种口感有很多骨胶原,非常软绵绵又滑溜溜,海南鸡也很滑嫩,味道刚好,如果喜欢重口味些,仲有两小碟汁,有酸辣和咸辣味,味道都不错。明炉盲鰽鱼$198: 要等15分钟左右,它是有个明炉一边煮一边食,所以可以keep住条鱼都系热辣辣,鱼不是太多骨,肉质鲜甜带微酸辣,仲有配埋鱼汁一齐食味道都唔错,配菜也有蒜头、秀珍菇、红萝卜、椰菜、粉丝、香茅、葱、姜、肉碎、酸梅等等,都几多料,一边食一边倾又不怕条鱼冻左会腥,非常之好。炒空心菜(蒜茸)$72: 即是炒通菜,通菜鲜甜爽脆,有很多蒜茸,炒得好有获气。另外叫左2杯饮料,泰国椰青$48:椰青水很清甜,而且椰肉都好多!珍多冰$28: 珍多绿色粉条质感爽滑,味道清甜!😋

我地睇完menu叫左:

观塘不嬲美食云集,今次嚟到见到呢间泰国菜餐厅——翟道翟tuk tuk,装潢充满现代感,同有泰国特色,於是入去食dinner☺️鲜虾炒金边粉 ($88)- 金边粉好有质素,入口酸甜味已经大爆发,美味开胃,仲有几只大大只鲜虾,新鲜弹牙,作为主食一流😚炭烤松板猪颈肉 ($108)- 猪颈肉切片厚薄均匀,肉质鲜嫩入味,外围烧得香焦微脆,食落卜卜脆,口感层次好丰富😋香茅鸡翼(4只) ($42)- 香茅鸡翼超有质素,肉汁完美锁晒喺入面,外皮揸得超级香脆,每啖都超满足😍香叶辣椒炒肉蚬 ($78)- 炒肉蚬都超级正,蚬肉新鲜大只,而且仲好足料,超级多粒,连埋香叶辣椒一齐炒,香口浓味,越食越上瘾😚泰国椰青 ($48/1)- 椰青简直系泰菜嘅重点,椰青水极之清甜,饮落透心凉,搭埋香软细滑嘅椰肉,夏天饮到你杯,简直系一大享受❤️❤️❤️芒果糯米饭 ($38)- 锺意芒果糯米饭见我次次食泰菜都会点,芒果香甜,糯米饭烟韧有咬口,带住其独有嘅香味,超级推荐💕餐厅空间感充足,乾净企理,食得非常舒服,超赞,非常非常推介🥰

鲜虾炒金边粉 ($88)
鲜虾炒金边粉

炭烤松板猪颈肉 ($108)
炭烤松板猪颈肉

香茅鸡翼(4只) ($42)
香茅鸡翼(4只)

香叶辣椒炒肉蚬 ($78)
香叶辣椒炒肉蚬

泰国椰青 ($48/1)
泰国椰青

芒果糯米饭 ($38)

2021-05-10
炭烤松板猪颈肉
香茅鸡翼(4只)
泰国椰青
2021-05-04 523 浏览
天气渐热,不禁令我想起泰国,在椰林树影下喝杯冰冻的饮品,吃些地道泰式美食 ⋯ 但现在都不知要等到几时才可以出行,唯有在香港尽情找寻和发掘不同的美食,满足一下肚子的慾望。翟道翟 Tuk Tuk , 看见名字,不用多介绍都会令人想到泰国。这间泰国菜馆以绿色为主调,还有椰子树、热带植物和兰花等的摆设,令人感觉十分自在闲适,在椰树下喝口冰冻梳打,慢慢享用各式泰国美食,都不失为一件赏心乐事!冬阴公虾汤 (HK$58)👍👍👍👍👍吃泰国菜必点冬阴公虾汤,汤内有原只开边大虾,橙红色的汤底味道十分浓郁,味道揉合酸辣咸鲜之余,还带有椰奶的椰香和不同香料的香气。鲜虾金柚沙律 (HK$88)👍👍👍👍沙律的材料有新鲜的泰国金柚、鲜虾、腰果和洋葱丝等。醒胃的沙律汁跟清新的柚子味道清爽又清新,好味又开胃。香叶烧鸡 (HK$118)👍👍👍👍👍香口又惹味的香叶烧鸡,实在令人难以抗拒,肉质富弹性而细嫩,鸡皮烧至微焦,带有一点原始的烧烤香气。飞天芥兰(HK$72)👍👍👍👍芥兰切成段,跟飞天酱料同炒,味道有蒜香亦有辣椒的辣味,芥兰仍然保持脆口和靑绿!芒果糯米饭 (HK$38)👍👍👍👍👍我的泰式甜品首选 - 芒果糯米饭。这里的

冬阴公虾汤 (HK$58)
冬阴公虾汤

冬荫公虾汤

鲜虾金柚沙律 (HK$88)

鲜虾金柚沙律

香叶烧鸡 (HK$118)

香叶烧鸡

飞天芥兰(HK$72)
飞天芥兰

芒果糯米饭 (HK$38)
芒果糯米饭

我的泰式甜品首选 - 芒果糯米饭。这里的糯米饭加入了班兰汁同煮,颜色带有淡淡的绿色,并带有班兰的香气, 跟香甜的芒果同吃,简直是绝配。

青柠七喜 $28/青柠梳打$28
青柠梳打

味道清香的青柠冻饮,解渴又解辣。

Storefront

Menu

冬阴公虾汤
冬荫公虾汤
飞天芥兰
青柠梳打
2021-04-30 334 浏览
距离上一次旅行已经两年啦😔突然好挂住泰国嘅粉丝虾煲芒果糯米饭所以今次就喺观塘搵下泰国菜搵到间连名都好有泰国风门口就有个四面佛—————————————————————打开餐牌好多野都想食为食嘅中岛又叫到成台都系🙈因为无谂过啲野咁大碟😅首先俾个蚝饼吓亲真系无谂过会咁大碟仲要厚蛋蚝仔量都多性价比坚高蚝仔有鲜味蛋浆炸到边边好香脆加埋个泰式辣酱即刻好似番左泰国咁😋之後又叫左海南鸡双拼饭本身想拼猪颈肉但好似次次都系咁冇乜特别又见到佢有个无骨猪手啱晒唔识食嘅中岛所以试下先海南鸡劲滑份量又多无骨猪手连皮一齐食好过瘾完全唔使惊有骨满满骨胶原呀😂个油饭仲要系中岛想食嘅👍🏻食亲泰国菜都一定有炒金边粉不过今次唔系中岛叫架🙈炒金边粉个酸度岩岩好 唔会好腻附有花生碎配埋一齐食好香口芽菜本身就咁食好草青味但系夹埋啲金边粉就中和返仲多左啲爽脆嘅口感添!春卷个网炸得好香脆咬落真系”索索”声但系食落又唔觉得好油腻入面只虾都好爽点埋个甜酸汁食好开胃串烧圆茄子见得意所以叫左呢只比普通紫茄多左阵草青味但中岛可以接受烧完仲爆JUICY最後点少得泰国必食嘅芒果糯米饭用咗斑兰叶去蒸糯米每一啖都有淡淡的斑兰香味配埋甜甜嘅芒果同椰汁就
距离上一次旅行已经两年啦😔
炒金边粉个酸度岩岩好 唔会好腻
附有花生碎配埋一齐食好香口
芽菜本身就咁食好草青味
但系夹埋啲金边粉就中和返
仲多左啲爽脆嘅口感添!
春卷个网炸得好香脆

☸︎ 炭烧泰国圆茄子 $18

☸︎ 珍多冰 $28

☸︎ 芒果糯米饭 $38
2021-04-29
今日同屋企人食 整体上食物质素不过不失 菠萝炒饭同海南鸡比较好食但叫个青咖哩猪肉 啲猪肉完全唔熟 咬唔开 同左职员讲 佢一句唔好意思就算 然後个经理无啦啦一句声都无出 行过黎收走个碟未熟嘅猪肉 亦无同客人了解情况 我就再同佢讲一次未熟 佢话我知呀 同左厨房讲要留意下 咁我叫个啲青咖哩猪肉有一半无食到 佢无打算跟进个经理净系想收走了事 呢个真系要改善 猪肉要煮熟啲系好基本 希望佢下次唔会 边个食到都唔好啦如果下次大家去食猪肉 记得叫佢煮熟啲
个经理净系想收走了事
如果下次大家去食猪肉 记得叫佢煮熟啲
想试呢间餐厅好耐,终於都试到😆今日三个人食,可以叫多少少嘢😆曼谷煎蚝饼 ($88)好大块,唔算好多蚝仔,有少少油,如果可以香脆少少更好~鲜虾炒金边粉 ($88)啲金边粉味道好够,又好乾爽,唔会痴埋一旧旧~而且份量都好多,不过虾就冇咩味,淡咗少少~串烧方面,炭烤松板猪颈肉 ($108)好有惊喜,虽然系偏贵,但烤得啱啱好,有肉汁,又好香,本身猪嘅质素应该都唔错👍我个人都几锺意呢个原味青木瓜沙律 ($70),佢都几辣吓,青木瓜好爽,捞个汁酸辣味几啱我口味,不过虾都系同一个问题,比较淡,但呢只个口感比炒金边粉嘅爽口😚每人都叫咗杯珍多冰 ($28),系正常质素,唔太甜,都几大杯😄Menu冇嘅芒果糯米饭 ($38),系店员同我哋推介嘅~份量唔算多,食完嘢饱饱地一齐share就啱~我觉得糯米饭本身偏甜咗少少,因为有椰汁,其实唔洗咁甜都ok🤣食物大部份嚟讲都好食,价钱我觉得都算几相宜,openrice book位仲有9折,而且坐得好舒服,亦冇赶我哋走,坐足三粒钟🤣位置方面都系观塘地铁站行五分钟,都算方便😇

曼谷煎蚝饼

原味青木瓜沙律

2021-09-01
原味青木瓜沙律
2021-07-30 43 浏览
和友人一行5人到翟道翟晚餐厅,就是因为太耐没能去泰国,所以才想吃泰国菜!这里坐得很舒服,叫了几度菜,分别是马拉盏、泰式小食拼盘、柚子虾、金边粉、猪颈肉、黄咖哩虎虾,以及每人一客芒果糯米饭。个人特别喜欢黄咖啡虎虾,虎虾弹牙多肉,黄咖哩味偏甜而椰香味重,用薄撑皮沾黄咖哩都非常惹味。猪颈肉配秘制汁都很好吃。小食拼盘的各项小食也颇香口,可以一次过嚐到各种特色泰式小食,个人最喜欢虾饼和春卷。最後每个人点了一份芒果糯米饭,芒果很甜配搭椰汁和糯米饭是最好的甜品!
泰式小食拼盘
柚子虾
马拉盏
  • 鲜虾炒金边粉
2021-06-17 67 浏览
本身听过呢间,但系冇食过,所以今次决定去试下。朋友本身食过,所以熟门熟路咁叫咗青咖哩猪扒同埋马拉盏炒通菜。我见有咖哩就顺手叫埋个薄饼🤣个猪扒几好吃,非常‘淋’,而且配料都唔少。之後再用薄饼浸咖哩,不过咖哩味唔系系好出,淡淡地,所以浸完就只系令个薄饼软左,都冇乜咖喱味😂马拉盏炒通菜就正常,少辣,不过几爽,小编自己几钟意。食泰菜当然唔少得pad thai。不过呢个pad thai冇青柠同辣椒俾你‘支’同捞,所以感觉上系差少少。个味其实正正常常,虾仲有3只,ok既。要赞呢间既串烧,有惊喜。不论猪牛鸡,肉质好嫩,好‘林’,个汁都好夹,食完忍唔住再叫多左串黎食。呢个必试。因为泰茶叫咗小甜,所以唔甜,就系正常泰茶味🤭

本身听过呢间,但系冇食过,所以今次决定去试下。

薄饼

青咖喱猪扒

马拉盏炒通菜就正常,少辣,不过几爽,小编自己几钟意。
马拉盏炒通菜

Pad  thai

鸡肉串烧

因为泰茶叫咗小甜,所以唔甜,就系正常泰茶味🤭
泰式奶茶
马拉盏炒通菜
鸡肉串烧
2021-05-29 81 浏览
星期六黎左附近,12半就入去食左个lunch。职员做野好快手,带位,收碟,上菜都好快。而且都好有礼貌,一个人都比坐卡位。我落完单口罩都未除,就已经上左碗肉碎紫菜汤同埋餐饮,我要左热泰式奶茶。我平时饮奶茶吾落糖,所以杯泰式奶茶对我黎讲甜左少少不过都好饮ge主菜要左个自选冬阴功汤配金边粉同鸡丝,份量都几足,有好多鸡丝,仲好多条香茅系入面,而且仲有几条通菜系底。个汤酸酸甜甜,绝对吾辣食完碗面仲饮多左几啖。如果餐汤系冬阴功就好

不过都好饮ge

食完碗面仲饮多左几啖。如果餐汤系冬阴功就好

2021-05-29
2021-05-28 88 浏览
今日同朋友行街,有少少肚饿,一见到翟道翟,立刻话要带我黎食泰式菜。入到去,环境乾净企理,全部都系4至6人卡位。落座侍应就奉上一人一碗红萝葡例汤,饮落淡口,似兑水,但免费送既,冇得要求咁多。三点到,下午茶时间,可以叫价钱相宜啲既茶餐。今日比较想食饭,所以拣左海南鸡拼无骨猪手饭($49),双拼真系啱唒选择困难症既人,两者兼得!朋友拣左鲜牛肉拼烧咸肉金边粉,船面加冬荫功汤($43+9-加餸)。饮品我就要热泰式奶茶;朋友要左健康饮品,今日系薏米水。落单後大概5分钟内上菜,速度飞快,抵赞。先讲饭,海南鸡通常有三种酱,呢到只有甜鼓油,比较失色,有少少挂住姜蓉同酸辣汁既味道。鸡肉肉质嫩滑,推荐!而油饭一般,唔够多鸡油,仲食到平价丝苗米既独特味道。个人比较中意无骨猪手,皮脂入口即溶,猪肉软焾,口感极佳。味道偏甜,有香茅味,少少似中式卤水汁。朋友叫既我都有偷食,汤有冬荫功既酸、船面既甜,味道应该符合多数香港人口味,个人认为添啲旁边既乾辣椒碎更惹味。牛肉中规中矩,咸肉相对下好正!腌咸既烧肉浸左汤,好似火腩咁,而且份量多,有十件以上,配旁边辣醋一流!饮品方面,泰式奶茶比较港式茶味较稠,因为用炼奶冲,茶胆饮唔

落单後大概5分钟内上菜,速度飞快,抵赞。

饮品方面,泰式奶茶比较港式茶味较稠,因为用炼奶冲,茶胆饮唔出有咩唔同,第一次饮只感觉几特别,偏甜。薏米水就无糖,有冻有热,但冻既早已售罄,正常味道。

加18蚊叫左两件虾饼,唔记得影。上枱热辣辣拼上泰式甜辣鸡酱,不过虾肉唔新鲜,霉,无怪味但肉质松散,唔太推介。

总结不过不失,以呢个下午茶价钱食泰式菜都值得一试,但不要期待太多。
XXG系观塘觅食 搵到一间靓到可以打卡📸 又多特别选择嘅高质泰菜💛 ▪️8.5/10▫️<< 香茅炒大虎虾 x4 >> $168 四大只切半 大虎虾炸到超脆 一定要连壳食😍‼️ 肉质爽口 除重香茅外 用咗多种泰式香料爆炒 味道好似食紧泰式版嘅避风塘 仲有大量乾蒜粒 好惹味😵▪️8.5/10▫️<< 曼谷煎蚝饼 >> $88 大推‼️同一般蚝饼好唔同 脆边不脆馅 厚身好有咬口 而且超多蚝粒🤩 蛋香味重 香口到食吾停😋▪️7.5/10▫️<< 冬阴功虾汤 >> $58 2人份但几大碗 配料多加上原只鲜虾 饮落椰奶味偏重 鲜甜反而酸味冇咁出👀 ▪️7.5/10▫️<< 虾头油大虾炒饭 >> $98 超有心思用蛋网包住🥰 主角大虾多膏 肉质弹牙 炒饭大碟 质感黏口 少似油饭 🦐虾头油香得来又唔重口味 整体几Flesh~🌿餐厅占地宽广 座位阔落 天花墙身挂满好多花花草草 仲有椰子树🏝 装修用心 有东南亚热带感觉~🐽总括嚟讲 呢间系有用心装修嘅打卡泰菜馆 好适合打卡📸 而且菜式选择多而且价钱

🐽总括嚟讲 呢间系有用心装修嘅打卡泰菜馆 好适合打卡📸 而且菜式选择多而且价钱都算平 亦较一般泰菜餐馆特别 大推曼谷煎蚝饼🥰 暂时未去过一间泰菜有得食😋 餐厅仲系💛💛 绝对要试下

据闻观塘有一间很抵吃的泰国食肆,今天便来一试。椰汁炖鸡汤$58,有红洋葱、蕃茄、香茅、青指天椒、秀珍菇和鸡肉,椰汁味道浓郁,很有泰国特色。炸手搞虾饼$58,外脆内软,虾肉爽口弹牙。香茅鸡中翼四只$42,外表香脆,肉质丰富。香叶肉碎炒四季豆$78,做法有点像中式的肉碎四季豆,不过增添了香叶的味道。海南鸡拼无骨猪手饭$88,海南鸡鸡肉鲜嫩,猪手炆煮得很入味,两者加起来,份量也不少。炭烧猪肉沙嗲$36,炭烧味道十足,加上猪肉的腌料和咖啡的味道,变成了泰国小的特色。冻青柠梳打$28,味道清爽,可以胃口大开。冻青柠檬七喜$28,酸酸甜甜, 10分配合吃泰国菜。芒果糯米饭$38,芒果香甜,而糯米饭带点斑兰叶的香气,非常匹配。
据闻观塘有一间很抵吃的泰国食肆,今天便来一试。

炸手搞虾饼$58,外脆内软,虾肉爽口弹牙。

香茅鸡中翼四只$42,外表香脆,肉质丰富。

冻青柠梳打$28,味道清爽,可以胃口大开。

冻青柠檬七喜$28,酸酸甜甜, 10分配合吃泰国菜。

2021-05-16 61 浏览
喜爱食泰菜,是因为泰菜的酸甜惹味,观塘这一间翟道翟 Tuk Tuk 泰菜,食完觉得非常出色!餐厅装修充满泰国风情,感觉非常舒适。Menu也很多款式白冬阴煮肉蚬$78食泰国菜比较少叫这个菜式,里面有秀珍菇、南姜、蕃茄、香茅、芫茜及葱……。喜爱食泰菜的酸甜味道,这个菜式冬阴功味道十足,南姜及香茅的味道非常突出,汤底微辣,酸甜味道浓郁!秀珍菇非常爽口,和着汤一齐食,酸甜的味道满满地刺激味蕾!肉蚬虽然不是很大只,但无沙又新鲜,每一啖都和着汤一齐食,食落鲜甜惹味,非常满足!明炉盲曹$198 明炉盲曹非常大盘,里面有非常多的配料,也是有秀珍菇、香芹菜、红萝卜、粉丝、南瓜、肉碎、芫茜及葱……等。汤底也是酸甜惹味,盲曹多肉少骨,和着惹味的浓汤一齐食,已经很惹味,如果想试多一种味道,也可以点餐厅跟上的另一款特色调味酱汁!辣肉碎煎蛋饭 $78肉碎炒得非常香,拌炒的有青豆角及辣椒,香口又惹味!还有煎蛋一齐拌饭食,够滋味。马拉盏炒空心菜$72食晚饭一般我都会要多一个青菜,马拉盏炒空心菜我就好喜爱了,马拉盏的味道令空心菜非常入味。冻青柠檬可乐$28第一次饮青柠檬可乐,青柠檬特别的酸味配上冰冻的可乐,真是刺激味蕾

餐厅装修充满泰国风情,感觉非常舒适。