2015-04-19
放假去到下朝三四點都未諗到食咩,最好就係去啲平時夜晚人多嘅地方碰碰運氣!今次去到牛陣,果然呢段時間係無咩人嚟打邊爐嫁,唔駛同人迫嚟迫去,又會平啲,點解唔揀下朝食呢?我地揀咗最平嘅牛,因為肉唔係我地今日嘅target,湯底就要咗甜豉油!宜家好似變相加咗價,以前要甜豉油湯底係唔駛加錢嫁一入到到已經講明要計時,我明白係限時六十分鐘,但唔駛講到噤計較囉,正如個湯底都唔係我地一入去就已經準備好,嚟到要等要滾都係時間,所以真係唔駛噤嘅態度嘅宜家仲要連水都要自己斟,真係好自助式無時間理噤多就要出去拎野食喇,主打娃娃菜、蘿蔔、金菇、丸類同拉面!太耐無食?有啲嘢真係退步咗例如娃娃菜無咩葉仲有好多都係黑邊蘿蔔切得大大舊,好難滾透好彩個白魚蛋都係噤彈牙咋牛肉就不過不失,始終我地係要最平個款,唔好要求噤高喇!另外一個好推介嘅係呢個拉麵滾三分鐘就食得,好有彈性,又索湯,真係似日本拉麵嘅味道!但唔好滾太耐,會好易稔哂,同埋都係要最後先落麵,如果唔係個湯會一直好大陣鹼水味!食到九成飽仲可以去拎番碗哈根大師添!今次幾款味當中,最好食嘅係牛乳味,倒埋朱古力醬就啱啱好食足五球都叫可翻本嘅食到尾聲,有個應該係店經理行過嚟同
菇、丸類
菇類、甜豉油湯底
白魚蛋
牛肉
拉麵
拉麵
哈根大師雪糕
食到尾聲,有個應該係店經理行過嚟同我地講時間到,之後二話不說就拎走我地成個煲其實我地都已經食飽,唔會再食,應該對我地無衝突,但個經理噤樣做好O咀啱啱好60分鐘,周圍無客,其實可以禮貌啲通知我地,而唔係好似想趕我地走噤只可以說她是盡責嘅員工卻不是提供優勢服務嘅員工