我同老公真係幾鐘意黎依度食中式fusion菜,所以知佢出左聖誕菜色就黎食🎄今次我地點左:聖誕麋鹿包🦌造型好可愛,鹿角用左脆脆咸餅乾,裡面係老公鐘意食既雞尾包椰蓉餡,但佢俾雞尾包更出色,因為佢係流心架👍🏻紅米賽螃蟹餃個紅米皮好滑好軟裡面有蛋白增加滑度,蟹肉同蝦肉好多,新鮮又彈牙。冰鎮鮑魚聖誕樹🎄依棵聖誕樹用左西蘭花做主要部份,因為冰鎮,所以西蘭花好爽口。上面灑上杞子及玫瑰花做裝飾,咬一口鮑魚,好香玫瑰花味,又帶甜,而且好爽口。海皇龍蝦扁意粉原隻龍蝦,好多肉👍🏻肉質鮮甜又彈牙個汁充滿著龍蝦湯味,意粉好滑聖誕燒春雞表面灑上玫瑰花瓣點綴。餐廳準備左剪刀,刀义同膠手袋供使用,好窩心呀咁多俾你揀~老公依d咁粗豪既人膠手套手撕方便佢,我咁斯文,梗係用刀义啦。老公一邊撕一邊「雪、雪...」聲,因為隻雞雖然最後先食,但仲新鮮滾熱辣。正因仲熱辣辣,所以聞到陣陣雞香,而且肉質好滑映雪白切糕口感好得意呀,裡面白雪雪既糯米團,好似麻糬,非常煙靭,再配外面既細細粒、細細粒既薄脆脆,真係相映成趣聖誕沙冰用左依家大熱既獨角獸裝住好靚既粉紅沙冰,飲落去,好香香蕉味呀😘而佢既粉紅色係黎自粉紅色火龍果,所以顏色天然又靚摩卡

今次我地點左:

聖誕麋鹿包🦌

紅米賽螃蟹餃
個紅米皮好滑好軟

裡面有蛋白增加滑度,蟹肉同蝦肉好多,新鮮又彈牙。

冰鎮鮑魚聖誕樹🎄

海皇龍蝦扁意粉
原隻龍蝦,好多肉👍🏻
肉質鮮甜又彈牙

個汁充滿著龍蝦湯味,意粉好滑

聖誕燒春雞
表面灑上玫瑰花瓣點綴。
餐廳準備左剪刀,刀义同膠手袋供使用,好窩心呀咁多俾你揀~
正因仲熱辣辣,所以聞到陣陣雞香,而且肉質好滑

映雪白切糕

聖誕沙冰
而佢既粉紅色係黎自粉紅色火龍果,所以顏色天然又靚

摩卡咖啡
唔好以為依度做中式fusion菜就唔識調咖啡,
依度既咖啡好香又滑呢~

2018-12-12