2020-01-06 62 浏览
呢間係朋友推介嘅平價omakase,佢不嬲都嘴刁,所以好高期望,果然冇令我失望呀!有趣嘅一點係呢度有個養蟹仔嘅生態缸,但第一道菜就係炸蟹仔,成隻連殼食幾特別,配下面嘅安康魚肝,酸may may,夾!前面嘅係鯛魚刺身,會有啲un,但又好有咬口。北海道厚岸蠔,夠灑肥美,又有海水味,無沙當然。跟住就係帆立貝刺身,有種說不出嘅鮮味!得壹隻但係應該好大隻,先可以切左咁多件,佢啲裙邊就燒咗俾我哋食,好想食多隻。赤身,中拖羅刺身,大家應該有眼見,好厚切,成件放落口好滿足,唔使調味,正正子。值得一提嘅係呢度嘅薑片同芥辣都好新鮮,食壽司前佢俾咗個魚咀我哋食,好爽口,一樣酸may may,壽司全部都好食,厚身!但未至於好驚喜,最記得係有一款叫系撚鯛,店員介紹嘅時候我都笑咗出聲。反而好驚喜佢嘅串燒同炸物,煙肉番茄仔味道好夾,雞肉串入面又有啲軟骨,又唔會好乾身。白子天婦羅粉漿好薄,唔會好多油,口感好creamy,唔腥臭,令我完全忘記咗佢係乜嘢嚟,其他餐廳嘅白子,我平時係唔會食,所以好欣賞佢呢個煮法,好味。呢度嘅煮食係烏冬都幾大碗,有啲海帶同菇,好飽,點知仲有個汁煮螺,入灑味,仲甜甜地,爽口野最正。食埋雪糕做甜

北海道厚岸蠔,夠灑肥美,又有海水味,無沙當然。

食埋雪糕做甜品好滿足!一定會回頭!