2017-04-26 124 浏览
今日早少少7點幾同fd到天后試新野,一入到去見一枱人都無,心諗可能係時間尚早,無咩人都好正常既。於是叫菜,如下:1。生蠔2隻2。芥末牛油果蝦梳打餅3。螢光魷魚4。燒鰻魚5。柚子雞肉串6。唔知咩薯餅(唔記得左個名)7。鐵板近江和牛粒8。生啤一黎就芥末牛油果蝦梳打餅,其實無咩牛油果又無咩蝦,感覺似cream cheese,甚覺神奇。再黎就係螢光魷魚,omg.....為何會有蘿蔔蓉係下面,仲有陣腥味。但原來一山還有一山高,個唔知咩咪薯餅,入面係cream到似沙律卷咁,完全顛覆我對薯餅既概念。生蠔係正常既。燒鰻魚係和暖既,感覺完全唔係燒,似叮返熱咁。柚子雞肉串有點咸。鐵板和牛粒加埋唔夠10粒,1.5cmx2cm左右,同餐牌一樣實物原大,都有牛味既,但唔值咁貴囉。生啤泡夠滑。利申,我平時唔多寫食評。但今次真係忍唔到囉

於是叫菜,如下:
1。生蠔2隻
2。芥末牛油果蝦梳打餅
3。螢光魷魚
4。燒鰻魚
5。柚子雞肉串
6。唔知咩薯餅(唔記得左個名)
7。鐵板近江和牛粒
8。生啤

生啤泡夠滑。

利申,我平時唔多寫食評。但今次真係忍唔到囉