2019-08-16 84 浏览
好友就快生日,餓底特意找了這間用餐私隱度高既notte幫她慶生,一間廂房有三張枱,是日閒日lunch其他枱都無人,於是兩個人就包左間房!朋友好開心,仲話望住維港景色好正!貪吃的我們每個種類叫左一樣: appetizer, soup, pasta, main course, dessert,自製 5 course lunch 😆兩杯餐飲先到,身為啡迷的餓底當然是飲熱咖啡,即磨,香濃!😌帶子露筍粟米湯:好清甜的餐湯,朋友說有帶子好名貴,平日不愛露筍草青味的她也覺得這BB露筍幾可口。全麥&甘筍杞子包:烘到脆脆地,好特別地附上蜜糖&黑松露牛油,別有一番風味。生牛肉薄切配火箭菜沙律及松露醬:生牛肉都幾大塊,可以包住火箭菜食,點少少松露醬提味,又香又軟滑,餓底忽發奇想點埋餐包附送的蜜糖食,更滋味😋香煎慢煮沖繩阿古豬配意大利白豆:阿古豬切開中心仍見粉嫩,肉味突出,口感非常好,意大利白豆夠腍兼入味,碟上還有青色醬汁,似是青豆製成,睇落顏色靚之餘又同阿古豬既味道幾襯,Good!牡丹蝦與櫻花蝦意大利都配海鮮忌廉汁:呢個蝦味好強勁,超級香!近似蝦米那種咸香味,但又加了忌廉,屬西式,味道好過癮,哈!Notte

兩杯餐飲先到,身為啡迷的餓底當然是飲熱咖啡,即磨,香濃!😌

Notte Tiramisu:意猶未盡的我們再點了甜品,這 Tiramisu 奶香十足,又加入咖啡啫喱,味道超讚!一杯唔夠喉喎!😋😋

這裡的食物獨特又美味,肚子滿載而歸,滿足😌