2025-05-16 23 浏览
”赤“係位於銅鑼灣百德新街的日本鋪,表哥住喺百德新街,呢日就約我喺度食飯。有唔同嘅lunch set 揀,呢日我們嘅選擇係Bafun Sea Urchin & Minced Tuna Rice Bowl(馬糞海膽吞拿魚蓉丼加流心蛋一個)Add On- Onsen Egg 和 Kabayaki Eel Set(原條蒲燒鰻魚飯定食)海膽肉是很誘人的是金黃色,入口軟滑,入口即溶,帶有啖啖的海水鮮味,有海膽獨特的味道💖💖💖吞拿魚蓉油脂豐富,同様係入口即溶,鮮甜嫩滑配有少許蔥花,更加帶出鮮味及中和油膩感,两样都咁高質,食到我💚花怒放。另一個每日限定20份的鰻魚飯,係成條㗎,睇到都開心。肉厚味香,又咁大條,慢慢嘆好過癮。椰菜絲沙律係無限添加的,又有柚子醋/胡麻醬随你喜歡添加,每個lunch都有的茶碗蒸亦都好嫰滑,成餐飯都係好享受的,店員服務亦好好