2018-08-06 30 浏览
呢間火鍋店朋友之前食過話唔錯,今日就到我黎試下啦,一定要食到盡頭呀!呢間火鍋店朋友之前食過話唔錯,今日就到我黎試下。由於太肚餓啦,一坐低已急不及待落單~湯底首選朋友推介既招牌花膠鯊魚骨湯湯鍋(佢重配埋泡飯架 )同埋幾樣火鍋料。係等火鍋送上前,忍唔住叫咗個小食頂住肚餓先,個小食叫“蟹籽墨魚油炸鬼”,睇佢張相都幾得意,所以叫黎試下。佢係將啲墨魚滑釀係油炸鬼入面然後一齊炸,然後再放蟹籽係面。食落去,熱辣辣,油炸鬼好鬼脆,入面啲墨魚滑彈牙,好味!之後到主菜啦~花膠鯊魚骨湯濃郁清甜,將啲材料既味煲晒出黎,淨湯我地都飲咗幾碗 ,然後再用湯泡飯,啲泡飯浸到半軟半脆,口感唔錯!火鍋料肉類我地只揀咗安格斯牛頸脊,其他有水餃、蘿蔔、金茹同響鈴。雖然牛頸脊唔係最貴嗰隻,但已經覺得肉質唔錯,輕輕滾到剛熟已可入口,好味!水餃係韭菜餃,啲皮幾滑,都好味!響鈴唔知係咪即炸既呢,望落好脆咁,浸湯2秒夾返上黎,少少軟身,咁食法我最鍾意 !至於店內環境,呢間火鍋店分兩層,雖然枱唔算多,但坐位唔迫,坐得挺舒服!店員服務幾好,菜都上得幾快,整體感覺唔錯!食完喜歡你火鍋海鮮系列:喜鍋

呢間火鍋店朋友之前食過話唔錯,今日就到我黎試下。

水餃係韭菜餃,啲皮幾滑,都好味!

食完喜歡你火鍋海鮮系列:喜鍋