2017-02-21
成日經過覺得呢間餐廳裝修好靚,今日早收工,終於黎試下😋因為六點幾關係,唔洗等位,直接入座卡位,我地只係得2個人,但係個staff安排左4人抬,坐得好舒服,食韓國餐點少得前菜呢!未點餐個侍應已經攞咗一人三碟前菜,有泡菜,醃蘿蔔,同中華沙津!(無錯係中華沙津!)D前菜醃得好入味,哈哈,本身已經好肚餓,食完勁開胃!我地叫左自然豬頸肉配醃蘿蔔,海鮮餅,傳統豆醬海鮮湯,再另加白飯同湯。哈哈全部都好飽肚,所以之後再叫左個薑茶消下滯!其實平時我係好食豬頸肉嘅,但係個侍應介紹呢個係黑毛豬,所以覺得可以值得一試!佢醃得好入味,完全冇豬嗰啲腥味!再加上加調味啱啱好,唔太鹹,餸飯就perfect ! 我最欣賞嗰海鮮湯,佢同一般韓式餐廳食到嘅有d唔同,佢唔係辣味海鮮湯,裏面有帶子,大蝦,魷魚同青口,啲海鮮超甜再加上啲洋蔥,個湯好香好甜我差唔多自己飲晒成碗另一亮點係壺薑茶,好濃烈嘅薑味,今日凍凍地,薑茶就啱哂喇!另外侍應嘅服務都好好,見到我哋啲茶差唔多飲完就會即刻加茶,抵讚
另一亮點係壺薑茶,好濃烈嘅薑味,今日凍凍地,薑茶就啱哂喇!
前菜:醃蘿蔔,中華沙律,泡菜
泡菜海鮮餅
海鮮大雜燴