2021-06-19
一入門口就已經好香日本居酒屋既炭燒香味🤤每一件浜燒海燒都由專業嘅店員即場燒,海鮮新鮮之餘更加食到店員既用心波士頓龍蝦活貝浜燒盛合🍱赤鯥係好難出面食到,油脂比其他刺身更重,口感食落更加軟軟綿綿餐廳已經揀好海鮮配海鮮豉油、柚子胡椒、七味味噌為左赤鯥刺身,餐廳特意推介我地一隻新式既Sake🥃,比較帶少少酸味,啱啱好用嚟中和返赤鯥既油脂送酒小菜先來個燒牛舌🍢,每件厚身有口感,食落爽口,配搭少許黑椒煙熏黑豚腸原味同點芥末都不同風味文蛤蜆燒到啱啱好熟,燒到留返少少海水味係殼上,食完個文蛤蜆肉連汁都飲埋燒赤貝一半先試原味既鮮味,另一半配海鮮醬油亦帶出不同味道餐廳將赤鯥做完刺身之後,魚骨留嚟做湯底,鮮味十足🐟好戲在後頭,最估唔到最驚喜最impressed既係最後既甜品:蕃薯雪糕🍠 同菠蘿雪芭🍍第一次食蕃薯雪糕,雪糕入面帶少少甜番薯肉,原來雪糕同番薯係咁夾,第一次試好得意😍
波士頓龍蝦活貝浜燒盛合🍱
餐廳已經揀好海鮮配海鮮豉油、柚子胡椒、七味味噌
煙熏黑豚腸
原味同點芥末都不同風味
文蛤蜆
燒赤貝
一半先試原味既鮮味,另一半配海鮮醬油亦帶出不同味道
餐廳將赤鯥做完刺身之後,魚骨留嚟做湯底,鮮味十足🐟