2023-06-26 17 浏览
今日同朋友好耐冇見,所以食返餐好嘅同坐低回憶當年。🤣我哋嗌咗兩杯嘢飲同燒肉拼盤,仲有其他嘢食咁。鮮橙酒酌喝落去之後,酒液係濃郁嘅鮮橙味,唔會過甜,而且又有淡淡嘅酒香味,好好飲。酒液入口之後,感覺好滑順,唔會有咁濃嘅酒精味,令人唔會覺得太濃烈。燒肉酒場羊肉大盛我哋特登揀咗羊肉大盛。到咗之後,服務員就俾我哋一份有唔同羊肉部位同埋幾款醬汁,令我哋好興奮。首先,我哋試咗啲羊肉,真係好鮮味,肉質好嫩又唔會太軟,令我哋好驚喜。而且羊肉嘅油脂都唔會太多,食落去令人覺得唔會太油膩。燒肉酒場牛肉大盛牛肉入口即化,嫩滑多汁,令人回味無窮。不同部位嘅牛肉各有特色,經過烤制後更加突顯出其獨特嘅口感同風味。另外,醬汁都好好味,有幾款醬汁可以配搭,可以令食物更加豐富多變。我哋試咗唔同嘅搭配,都好好味。羊湯茶漬飯。首先,呢個湯底好濃郁,有淡淡嘅羊肉味,令人食後回味無窮。而啲羊肉都好滑嫩,一咬就散,肉質唔會太柴,好易入口。食完之後,身體都覺得好舒服,有種暖洋洋嘅感覺。總體而言,這家燒肉酒場嘅牛肉同羊肉大盛絕對是值得一試的。美味嘅食材同愉快嘅用餐體驗,令我們感受到了令人難忘嘅燒烤風味,係一次非常愉快嘅用餐體驗。
今日同朋友好耐冇見,所以食返餐好嘅同坐低回憶當年。🤣

我哋嗌咗兩杯嘢飲同燒肉拼盤,仲有其他嘢食咁。

鮮橙酒酌

燒肉酒場羊肉大盛