2021-06-06 35 浏览
士林·便丼达人麻雀虽小,但食物选择都几丰富,小食、丼饭同面食都有好多款配搭,今日行过湾仔就试一试!个人觉得士林·便丼达人食物既性价比不错,可能因为舖头唔大主要做外卖,所以可以放多啲心机系食物到。我几钟意呢度既肉燥饭同肉燥乌冬,除左因为热辣辣上枱,主要因为我唔钟意食肥猪肉,呢度既肉燥可以话系无肥肉,而且呢碗肉燥饭仲有蔬菜同卤蛋卤萝卜,比一般坊间既肉燥饭更健康,呢一方面我觉得几有诚意。小食方面试左烤焗鸡锤、紫薯芋饼,同埋肉燥饭同肉燥乌冬上面既盐酥鸡同樱花虾饼。樱花虾饼同紫薯芋饼我比较少食,所以觉得几新颖,炸得好好味,烤焗鸡锤同盐酥鸡味道亦唔错,若果经过湾仔想食个快饭,可以谂谂士林·便丼达人