2025-06-17
啟德Sogo雙子匯作為香港新地標之一,已經落成咗一段時間,趁有時間就過嚟行下😀行到攰攰哋順便喺商場裡面搵食,十四樓呢間新泰東南亞餐廳絕對係信心保證😁由餐廳外圍裝修望入去,未入座已經感受到東南亞風情😎馬拉盞通菜食東南亞嘢,一定要嗌馬拉盞通菜😜炒得非常惹味,鑊氣十足,喺屋企永遠炒唔到呢種味道🤣串燒(雞肉、牛肉、豬肉)啖啖肉嘅串燒,雞、牛、豬每款兩串,唔少得係配上店家秘製嘅特色醬汁,滿足晒作為食肉獸嘅我👻泰式明爐鱸魚泰式明爐燒魚,材料非常豐富😍湯底味道酸酸辣辣,魚肉吸滿晒湯汁嘅濃郁味道,真係越食就越開胃😋越式蟹肉炒粉絲前面幾道菜比較重口味少少😈主菜一於揀返個清清哋嘅蟹肉炒粉絲🤪粉絲彈牙,加埋一大堆配料,口感層次多元化😀特別一提蟹肉份量勁足,完全對得住佢嘅價錢🤩餐廳雖然設立喺大型商場,但係價格唔算高昂😮難怪當晚幾乎全場坐滿!一定要讚一讚呢度嘅服務員,服務態度好好,而且Fill水速度好快,完全唔需要客人舉手!