2024-01-03 1066 浏览
呢家餐廳食物真係齊你好戇👍🏻,食咗幾樣菜,每一樣我都有嘢想嗌。首先,佢嗰北印度咖哩🍛連埋涼拌椰菜同馬莎拉窩夫,咖哩味好夠kick,窩夫嘅質地外脆內軟,張嘴咬落去簡直太過癮。涼拌椰菜又係另一驚喜,清新解膩,一盤嘢食落去都不止地滋味。再講講個Yorkshire鐵鍋鬆餅,可能不如咖哩咁突出,但呢個經典英式早餐份量真係令人滿足。豬肉腸同煎蛋,得嚟普通,但總算溫飽,落肚之餘又俾力。嗰黑松露醬蕃薯條,呢個必須讚一下,蕃薯原本嘅甜,加埋松露醬嘅濃香,真係幾正呀!同時,飲品方面,Mocha & Matcha Latte拉花真係靚到不得了,味道又好,香濃得嚟重有視覺享受。食物上口,整體嘅食物同環境氣氛都算是挺不錯,間餐廳有啲英倫feel,又唔失溫馨。小伙伴下次再約,我都係會心一笑嘅答應!🍴👌🏼🍵