2020-09-07
今日喺公司返左半日工就要走,因為晏晝需要去中環做嘢,不過由於實在行得太急,掛住做嘢都冇時間食飯,於是唯有做完晒所有嘢之後先食午飯係人煙稠密既中環商業區之中,竟然比我搵到呢一間小店,感覺好有文清氣息入到去雖然位置唔多,不過竟然有一個露天嘅地方,好似外國屋企嘅後花園咁,有個小草地,開着風扇,有幾張枱俾客人休息慢慢食嘢,好似沙漠中嘅綠洲咁餐牌方面,有一般餐廳提供嘅沙律同主食,另外仲有乳酪碗,應該好適合提倡健康同需要瘦身嘅OL人士至於我就要左意大利手工雲吞配番茄醬,嚟到嘅時候已經好香番茄味,見到碟裏面仲有幾粒蕃茄作為伴碟,酸酸地幾開胃。意大利手工雲吞嘅外皮唔算太厚,都幾彈牙,仲食到裏面嘅芝士添,整體感覺唔錯能夠喺繁囂嘅鬧市當中搵到一個小綠洲安靜一下,感覺心情突然好咗好多