2017-01-22 137 浏览
同朋友行完開倉, 佢帶我黎呢邊商廈區搵食, 我地睇地下D易拉架, 呢間最吸引.呢個商廈可能新開無耐, 鋪頭唔算開左好多, 不過呢間上兩層就見到, 好易搵.晚市有2人或4人套餐, 但我地驚太多野食唔晒, 所以決定散叫.要左款主菜, 黑毛豬鞍配蕃茄菠蘿沙沙, 豬鞍夠厚, 但切開夠軟腍, 肉質嫩又入味, 而且脂肪唔會太多.而個蕃茄沙沙汁, 有蕃茄既鮮茄味, 酸酸地帶少少甜, 好醒胃. 另配菜有薯條, 夠飽肚.另外要個黑松露什菌天使面, 黑松露味清香, 唔算太濃太搶. 意粉乾身, 唔會太濕太腍, 彈牙且爽口. 而每款主菜或意粉加38蚊可轉為餐, 餐包埋餐飲, 湯或沙律, 要左沙律, 菜新鮮, 份量仲幾多.