2007-06-14 5 浏览
因工作關係係度食午餐,感覺唔係特別高質素...聽過人講呢度既海南雞飯好味,點左一客,嗯...個盤真係好骨子,係特別為呢個飯而造,set晒位放飯放雞放湯放調味,十分精緻,個飯顏色怪怪地,唔係白唔係黃,係比較深色,但係又未去到啡,唔知點形容...食落都唔錯,有點味道,但係唔會好油,至於雞,都算多肉而滑,仲有兩條菜添,不過唔可以話係超水準或者特別好食,叫做中上啦!另外點左個廚師沙律,有好多吞拿魚,而且係加左芝麻既,所以好鬼番好鬼惹味,好食!仲有好多好味既料,包括鵪鶉蛋,車厘茄,銀魚柳,同埋薯仔,銀魚柳唔好味,薯仔偏淡,其他都ok!個dressing酸酸地,幾開胃!每桌都有一碟包,共五個,食左個麥既,真係好普通,同嘉頓困的差唔多,反而我鍾意個牛油,同出面果的有點分別,比較soft,感覺無咁heavy,都幾好!老闆點左個韓國石頭鍋飯,有一隻煎蛋係面,個樣好似好好味咁,仲有好多調味同配菜係側邊,聞到好香,應該唔會差卦!
因工作關係係度食午餐,感覺唔係特別高質素...