2022-06-21
📌 走過十萬八千里找到你📍 旺角 Mong Kok聽到餐廳名就覺得超級浪漫🌹 適合情侶同朋友去食✨ 一出lift就看到餐廳滿天花海🍬 以不同乾花為佈置🫧 女孩們鍾意打卡就唔好錯過~食物方面非常有驚喜, 無論食物定係飲品都係超唯美同好食😋走過十萬八千里找到你,但願大家找到喜歡的食物~🤣-(👑爲推薦)意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵$128 👑日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯 $148Rosé Matcha $55 👑紅寶石巧克力草莓鮮奶 $55-❥ ❥ 意大利煙肉鹹蛋黃貓耳朵推薦呢個!🤍 之前食嘅貓耳朵🐱好多都係偏硬><但係呢個真係好好食😋 意粉粒粒有咬口💕 煙肉白汁掛曬係貓耳朵上面鹹蛋黃粉融入其中 增添鹹香味~✨❥ ❥ 日式壽喜燒牛肉溫泉蛋茶漬意大利飯呢幾個combination好夾🤎 不過我覺得似和風牛肉飯多啲🤣 因為肉份量好多😋 個人建議先撈勻溫泉蛋牛肉同飯🙌🏻令肉汁滲入飯當中 然後加鹹香嘅高湯~❥ ❥ Rosé Matcha呢個真!係!好!好!飲!💕自己一直好鍾意抹茶🍵呢杯Rose Matcha抹茶味濃郁😍 餐廳用左小山園抹茶粉泡製每啖帶有陣陣玫瑰香~🌹 令口感層次豐富✨
📌 走過十萬八千里找到你
📍 旺角 Mong Kok
食物方面非常有驚喜, 無論食物定係飲品都係超唯美同好食😋
走過十萬八千里找到你,但願大家找到喜歡的食物~🤣
(👑爲推薦)
呢幾個combination好夾🤎
不過我覺得似和風牛肉飯多啲🤣
因為肉份量好多😋
個人建議先撈勻溫泉蛋牛肉同飯🙌🏻
令肉汁滲入飯當中 然後加鹹香嘅高湯~
❥ ❥ Rosé Matcha
每啖帶有陣陣玫瑰香~🌹
令口感層次豐富✨
❥ ❥ 紅寶石巧克力草莓鮮奶
粉嫩嘅造型好少女風💗
上層係鮮奶忌廉, 每一啖都係迷人嘅草莓果香🍓
建議可以撈勻下面嘅草莓果粒,甜度會均勻啲🙌🏻
適合鍾意甜度偏高嘅人飲😋
不過個人鍾意Rose Matcha多啲🤣
▫️味道:9/10
▪️賣相:10/10 ✨
▫️環境:10/10✨
▪️價錢:8/10
▫️服務:8/10
▪️Overall:9/10
🔍#CY旺角 #CY意粉 #CY抹茶 #CY打卡餐廳 #CY意大利菜
🔗 #走過十萬八千里找到你 #旺角美食 #打卡餐廳 #乾花餐廳 #貓耳朵 #意大利菜 #mkfood #mongkokfood #mk #hkcafe #hongkongcafe