餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

今日嚟到出名食麻辣嘢嘅店食鸡煲🌶🌶!最近食烤鱼多,好耐无食好味嘅鸡煲啦😍😍呢度其实除咗鸡煲都有烤鱼,仲有各种串烧🍡,啱晒花心嘅你~佢哋有三款鸡煲拣,除咗原味,就系呢款同鲍鱼鸡煲🦪~每款都仲可以拣麻度同辣度,我钟意佢呢个设计~因为有啲人就好似我咁,比较食得麻但唔太食得辣~虽然最后我两边都拣咗bb😂😂佢嘅麻辣真系好香,一开始未辣出嚟时最正😋~食到中后段都觉得有啲辣,好彩佢哋有咸柠七呢啲正嘢饮🍻~个鸡系比较细只嘅鸡,所以啲肉好嫩,而且皮唔会太肥🐔~加埋大大条花胶,同埋大量虫菜花喺面,感觉好养颜~配料拣咗淮山,唔好煮太耐,面头腍地入面仲系爽口嘅~油麦菜都好新鲜🥬,吸咗啲麻辣油好好味~食得麻辣嘢,唔少得要食鸭血🦆~佢一碟劲多块,都几足料~早少少放入汤度🫕,等佢吸饱辣汁最好食~呢间店空间够大~虽然当晚差不多满,但都唔会同旁边坐得太贴,而且装修好新净👍~食物种类多,食得辣嘅朋友真系好建议点冰豆腐同腐竹呢啲吸满辣汁嘅食材!
今日嚟到出名食麻辣嘢嘅店食鸡煲🌶🌶!
最近食烤鱼多,好耐无食好味嘅鸡煲啦😍😍
呢度其实除咗鸡煲都有烤鱼,仲有各种串烧🍡,啱晒花心嘅你~
虫草花胶鸡煲(半只)
佢哋有三款鸡煲拣,除咗原味,就系呢款同鲍鱼鸡煲🦪~
每款都仲可以拣麻度同辣度,我钟意佢呢个设计~
因为有啲人就好似我咁,比较食得麻但唔太食得辣~
虽然最后我两边都拣咗bb😂😂
佢嘅麻辣真系好香,一开始未辣出嚟时最正😋~
食到中后段都觉得有啲辣,好彩佢哋有咸柠七呢啲正嘢饮🍻~
个鸡系比较细只嘅鸡,所以啲肉好嫩,而且皮唔会太肥🐔~
加埋大大条花胶,同埋大量虫菜花喺面,感觉好养颜~
虫草花胶鸡煲(半只)
配料拣咗淮山,唔好煮太耐,面头腍地入面仲系爽口嘅~
鲜淮山片
油麦菜都好新鲜🥬,吸咗啲麻辣油好好味~
油麦菜
食得麻辣嘢,唔少得要食鸭血🦆~
佢一碟劲多块,都几足料~
早少少放入汤度🫕,等佢吸饱辣汁最好食~
鸭血
呢间店空间够大~
2023-03-20
鲜淮山片