2023-01-08
見到咁多名人介紹,又打著日本師傅主理,所以終於搵到機會黎一試!雖然我知道呢間餐廳係「燒肉」+「涮涮鍋」放題,但我係畀吸引嚟食燒肉,又唔係咁想俾咁貴食日本和牛,所以二話不說揀咗C餐Prime牛100分鐘純燒肉放題唔加涮涮鍋。一開頭其實都幾好,熟食區多野揀飲品都有凍熱飲,雪糕放題種類都好多,仲有大福同埋三色丸子值得一讚!呢啲都係牛角冇嘅!一坐低已經開好爐,歡迎拼盤坐低即上,感覺良好,不過惡夢就啱啱開始!拼盤啲肉預咗啱好食,份量屬頭盤,兩個人燒+食用咗3分鐘都冇。諗住叫Prime牛冇死啦,用QR code落單都好正常,限每次10碟都好合理啦!點知我落咗兩次單,等咗好耐都冇牛到,其他野不過不失可食可唔食~但係我黎係食牛燒肉放題啊,點解Prime牛叫極都唔出?仲要個落單系統冇分開已出貨同埋未出貨,啲牛腱肉、肩胛肉同封門柳講真落埋汁我真係唔係專業唔識分,所以根本唔知到底係有邊一樣野漏咗單…就係咁樣我成餐用電話落單叫咗6-7次牛,真正黎咗幾多份係冇人知,同埋真係出得好慢….再者講Prime牛質素,自問燒肉技巧唔算差,但真係份份牛無論扒定柳,都係冇乜肉味又橡筋質地,可能係貨源問題掛~(自我安慰算)抑或
抑或食牛舞就一定要食和牛?
最後,唔知係咪後生嘅侍應普遍都比較厭世,其實除咗店長比較有心服務之外,其餘果3位侍應係零服務可言。(我見到有送餐機械人,老闆你都係快啲啟用啦www)