2007-05-04 13 浏览
原本book唔到位, 但又覺得係呢區有間中式fusion好想試, 所以walk in試吓, 佢\話要等十零廿分鐘, 我地就決定等, 等咗5分鐘朋友話不如入去邊飲嘢邊等. 就入去bar 枱旁睇drink list, 當我地決定開支red wine時佢\話地下\'地\'有張4人枱, 問我地坐住先好唔好. 因我地5個人同想坐樓上\'天\'的非吸煙區, 見佢\張枱近門口所以就坐迫d, 佢\話樓上一有枱就幫我地轉.我地諗可以坐齊\'天\'同\'地\'都唔錯. 因為等轉枱所以先叫了三個頭盤:醬菜凍蕃茄: 味道好fresh, 個汁都好好味, 唔錯.香露醉雞: 呢個雖然冇乜驚喜, 但都唔錯.冷翡翠: 同以前食開既唔同, 佢\地係將翡翠切絲, 幾精緻.我地一邊飲紅酒一邊傾計, 等咗成半個鐘樓上都未得, (因為八點幾佢\地黎過兩次話樓上張枱九點左右就得)我地就催佢\, 佢\先話原黎樓上仲係冇位, 但樓下最後那張圓形半密封六人枱就啱啱埋單, 我地就轉咗呢張, 點了家常餅, 紅油抄手, 黑醋菘子魚, 素扒三菇菜, 魚湯菜苗同鐵皮蔥爆雞肉跟薄餅, 全部味道都唔錯, 共係薄餅真係要快d食, 凍咗真係好硬.食飽又叫

醬菜凍蕃茄: 味道好fresh, 個汁都好好味, 唔錯.
香露醉雞: 呢個雖然冇乜驚喜, 但都唔錯.

食飽又叫咗三個甜品:

冰火雪球: 真係幾特別, 我食咗芋頭味雪糕, 好好味同真係好冰火.
酥皮焗香蕉卷: 趁熱食好正.
南瓜紅荳焗布丁: 冇南瓜味但都ok, 只係甜咗d.

呢度service都ok, 雖然唔算好殷勤, 但個個都好好笑容, 同埋黎呢度食飯坐幾耐都唔會有人俾面色你睇, 真係唔錯, 埋單連酒每人$180, 坐咗3個鐘真係唔算貴.