2006-06-07
睇到廣告,係淺水灣HK$199食放題,仲要係星期日晚都係li 個價,好似ok咁。約埋班Friend一齊去,諗住開開心心食餐勁。唉...食物已經麻麻地,d服務質素仲唔掂。用大茶壺幫客人加茶,個壺差d貼住你塊面、我有個friend叫diet coke,問清楚係罐裝先叫,okay, 罐diet coke無問題,轉頭我同另一人叫普通coke 同檸檬coke,佢竟然係玻璃樽,仲要係細嘅,得190ml,一啖飲得晒,問佢點解,仲話一向都係玻璃樽,我頂,大大罐diet coke仲係枱面,佢仲話玻璃樽好飲d???我又無話罐裝難飲,咁嘅理由都講得出,我諗佢地每日都答好多次。當晚間餐廳都幾爆,我地叫左d壽司,有幾款死都唔來,又問極都唔答有定無。總之d服務差到死,我經常去大陸,覺得li間餐廳d服務水平同國內同胞有得間。首先聲明,唔係想對罵,可能係我寫漏左。我地order diet coke時,係個侍應話"我地d可樂係罐裝"你覺得佢服務好咪ok囉,唔洗叫人去食快餐。好多高級餐廳、會所我都去過,但係唔會係咁服務態度。佢咁價位同服務就唔好扮高級餐廳啦!
佢咁價位同服務就唔好扮高級餐廳啦!