下午時分去到銅鑼灣呢一間日本餐廳, 同朋友聚舊食lunch, 估唔到咁有驚喜。裝修簡潔舒適,餐廳環境優雅寧靜,係一個聊天談心嘅好地方。坐低之後,我同朋友分別叫咗魚生拼盤餐同 三色丼。魚生拼盤餐 嘅前菜係牛舌配白蘿蔔, 牛舌煲到好冧配埋煮到入曬味嘅白蘿蔔, 味道唔會太鹹,鮮甜多汁好好食。 配埋嘅味噌湯味道唔錯,唔算話有咩驚喜 ,勝在味道鹹淡適中, 不過不失。至於魚生方面,魚生超級新鮮,配埋壽司飯, 真係好出色。三色丼方面,分別有海膽,魚子,同拖羅魚蓉,拖羅好好食,配埋魚子海膽同下面嘅飯,三重奏配搭得好好, 基本上完全唔需要加豉油, 只係用魚仔嘅鹹味已經可以令到成碗飯味道剛剛好。三色丼嘅前菜係雜菌雞肉蒸蛋, 蒸蛋蒸得好滑,配埋新鮮香甜嘅雜菌同嫩滑嘅雞肉, 小小嘅蒸蛋, 師傅發揮到淋漓盡致,唯一美中不足係,感覺上呢個應該係前菜,但佢係喺我食到魚生飯一大半嘅時候先上, 次序有少少混亂。最後三色丼仲配埋一個蕎麥麵,不過呢個蕎麥麵就真係一般般, 蕎麥味好淡,配嘅蕎麥麵豉油,亦都淡而無味,不過有樣嘢值得讚嘅係呢個餐真係食得好飽, 好豐富。最後 ,每一個餐都會跟一個甜品或者咖啡,我同朋友決定要甜品,甜
裝修簡潔舒適,餐廳環境優雅寧靜,係一個聊天談心嘅好地方。

坐低之後,我同朋友分別叫咗魚生拼盤餐同 三色丼。

至於魚生方面,魚生超級新鮮,配埋壽司飯, 真係好出色。

最後 ,每一個餐都會跟一個甜品或者咖啡,我同朋友決定要甜品甜品係雪糕餅 ,出面夾住嘅餅感覺有啲冧咗, 做唔到外脆內軟嘅感覺但雪糕嘅味道係好出色嘅。