2019-12-18 37 浏览
又係開餐找食的時候了,為了個經濟市道能夠上升,一於系旺區找食!今次來一間叫做「日本野」餐廳,真的,佢真的是叫做「日本野」日式餐廳,有壽司,烤肉,刺身等等,合我心意👍位置在旺角地鐵站E 出口,大約行二至三分鐘在商場商業大廈樓上九字樓,食飽之後還可以行下街消化下👍👍⋯⋯這間餐廳好特別,右面系一間西餐廳,而左面是日式餐廳,共用廚房,老細有諗頭,值得比個like.今晚主菜: 先來一個嚴選五款新鲜刺身:三文魚,甜蝦,油甘魚,八爪魚 ,北寄貝,鮮,甜味👍⋯⋯價錢合理$188。之後來過:牛油果🥑軟殼蟹卷,有八件,壽司面舖滿木魚碎,牛油果香味,壽司包住軟殼蟹。口感好特別。再加上少少沙律醬油。健康得來又野味。好難形容那刻心情。主角出現啦⋯⋯登登登登:石燒霜降牛小排。附送幾款醬汁,有海鹽,沙律醬,蒜蓉另配上特級醬汁,將牛小排放上🔥大約三十秒,不沾上任何醬,牛的油香留在口腔中,好甘香。另一款🔥法,放少許蒜容一齊🔥⋯⋯又上了另一層感覺,味道又唔同呀😋😋唔夠呀⋯⋯加過三文魚子壽司,大大粒⋯⋯咬落去,「LOK LOK」聲😂最後當然食過出名水信玄餅甜品來完成今晚晚餐!「日本野」真係唔簡單呀⋯⋯😋😋
嚴選五款刺身

最後當然食過出名水信玄餅甜品來完成今晚晚餐!
「日本野」真係唔簡單呀⋯⋯😋😋