2021-03-12
疫情關係,差唔多日日都係屋企煮,真係有時都唔知煮咩好,所以今餐唔煮啦,就去接老公收工,係佢返工附近行吓,睇吓有乜好食。🤗🤗🤗我哋本來諗住去葵涌廣場掃吓街就算,但老公話我哋兩個好耐都冇出街撐吓枱腳,不如去葵芳新都會廣場睇吓有乜好食,舒舒服服坐低撐吓枱腳啦!🥰🥰🥰@The Salted Pig (新都會廣場)地址:葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531及540號舖見到樣樣都想食,最好嘅當然叫拼盤啦!樣樣有d,可以樣樣都食到,但我真係冇諗過嚟到時係咁大份,當然我即刻同老公講,大件事啦!兩個人食唔食晒。🙈🙈🙈小食分享拼盤🌟蘇格蘭雞蛋 - 係用豬絞肉包住水煮流心蛋,再抺上麵包糠炸而成,外脆肉嫩,而蛋黃仲係流心,上面仲配咗肉碎,真係好味。😃😃😃🌟豬皮脆片 - 炸得好香脆,送酒一流。😄😄😄🌟脆豬肋骨 - 嚟到時,我完全睇佢唔唔上睇,因為睇落去佢好乾身,一d都唔吸引,點知食落係一d都唔乾嫁,仲要好多肉汁,簡直係外脆肉嫩,所以話真係唔好只睇外表,一定要試吓先知。😋😋😋🌟迷你牛肉漢堡(2件)- 雖然迷你版,但都好足料,蕃茄、生菜、芝士、牛肉漢堡,特別要一提牛肉漢堡,好好味,牛味重,多肉汁,老公好鐘意。😆😆
@The Salted Pig (新都會廣場)
地址:葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531及540號舖
小食分享拼盤
🌟豬皮脆片 - 炸得好香脆,送酒一流。😄😄😄
🌟迷你牛肉漢堡(2件)- 雖然迷你版,但都好足料,蕃茄、生菜、芝士、牛肉漢堡,特別要一提牛肉漢堡,好好味,牛味重,多肉汁,老公好鐘意。😆😆😆
🌟香料雞翼(4件)
皮薄肉滑、多汁,呢個我鐘意。😁😁😁
🌟蟹餅
呢個又係值得一提,超多蟹肉,又唔腥,反而薯仔蓉唔多,真係好足料。😗😗😗
🌟酥脆魷魚圈
魷魚彈牙爽口,唔會老同乾。🙂🙂🙂
🌟薯圈
因為其他太好味,而令到佢就變得好普通,但都係香脆嘅。😂😂😂
配有三個醬汁,BBQ蜜糖醬、香草醬同牛油果醬,我最鐘意係香草醬。😋😋😋
🌟香煎吞拿魚尼斯沙律、薯仔、烚蛋、法邊豆、橄欖、蕃茄
吞拿魚好鮮,但有少少美中不足嘅係黑椒味過重,沙律菜都好新鮮,如果多少少沙律汁就正啦!☺️☺️☺️
🌟慢煮醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條
因為係慢煮關係,肉質偏淋,多汁,如果鐘意慢煮嘅人一定好鐘意,亦都好適合小朋友同老人家食。😊😊😊
🌟紐約芝士蛋糕
芝士味好重,唔會好甜,好creamy。🍰🍰🍰
🌟Mango Mule 芒果青瓜特飲
芒果、青瓜、蜜糖柚子、薑汁啤酒
呢杯好清新,好好味,四樣嘢合理又真係幾夾,好啱食咗咁多熱氣嘢嚟飲,值得推介。👍👍👍
🌟Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔
好滑,好香Oreo味,唔會好甜,甜度加埋忌廉一齊飲啱啱好。🥤🥤🥤
當日真係花多眼亂,服務姐姐就話唔好以為只得豬肉,其實仲有其他菜式嫁,好似牛、海鮮等等,而佢嘅seabess亦會一個好好嘅選擇,可以一試。😘😘😘