2024-04-10 409 浏览
weekend去咗大围呢个cafe度食左个brunch个人觉得呢间嘢真心mamaday 我哋两个人叫左一个$138嘅A Big Breakfast 食落冇咩特别 一船啦 黑松露炒蛋唔算好香 烟三文鱼都唔算好出色 佢个all day breakfast 最特色系以菠菜芝士波波取代薯条 但系讲真 个芝士波波食落有好似发霉嘅味道,食物嘅口感好奇怪。至于牛角窝夫真系好一般,唔系自己焗,似系OK便利店嘅质素我地另外叫左$108蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉个人认为佢的确系落左好多蟹籽,但同时佢个意粉最大嘅败笔就系个份量失衡 太多蟹籽 又太多忌廉 结果食几啖就已经好腻 而且成碟只得意粉冇任何𩠌做配搭 变相整体就好失水准 斋食忌廉意粉真系食几啖已经唔想再食 当日隔离枱有个女仔自己一个人叫左一个蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 佢食左一半都冇就走左 所以我谂问题出在太腻 变相细食嘅人只会更快失去对呢碟野嘅兴趣呢间野啲碟同餐具都超级污糟 我地打算拎碟同餐具嚟食嘢𠮶阵时 都要拣啲比较冇咁污糟嘅 然后返埋位用水洗干净先敢食嘢 我净系影左碟姐 其实𠮶日个叉定匙羹都好污糟 只不过我冇影到最后埋单$238 唔收加一 但我都唔会再去
weekend去咗大围呢个cafe度食左个brunch
个人觉得呢间嘢真心mamaday