5天前 0 浏览
Weekend同老公帶埋狗狗去大圍cafe chill下~呢間 Cafe長期都好多人, 店舖有兩層唔算好多位! 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉好好食~忌廉汁好濃郁, 加埋蟹籽脆卜卜, 口感好有層次! 蟹肉超級多, 意粉好掛汁, 成個配搭都好襯! 份量好多, 性價比好高~A big breakfast 盤子大早餐超級大碟, 擺盤好靚! 好適合打卡~ 有窩夫, 滑蛋, 大灰菇, 煙三文魚, 菠菜芝士薯波, 腸仔, 芝士蕃茄同沙律菜~牛角包窩夫好香脆! 菠菜芝士薯波好香脆都幾重芝士味~都幾特別, 出邊好少有! 黑松露滑蛋好滑, 黑松露醬都幾多, 所以味道好香濃~黑松露同滑蛋真係好夾! 自家製焦糖奶奶幾好飲~ 賣相好吸引! 自家製焦糖大大塊~ 溶咗落啲奶度好香焦糖味~同牛奶個味道好夾!
Weekend同老公帶埋狗狗去大圍cafe chill下~
呢間 Cafe長期都好多人, 店舖有兩層唔算好多位!

2024-09-09 0 浏览
週末十二點到開始要排隊,限時九十分鐘,食完出黎排左成十幾組人🤯▪️A Big Breakfast(7.5/10)💲138超級大勁豐盛既一盤,性價比算係唔錯👍🏻牛角窩夫加左楓糖漿,可惜有少少燶底🥐菠菜芝士薯仔波,食落就係啖啖粉身既薯蓉🥔個炒蛋幾滑身,黑松露香口🥚煙肉肥瘦適中,唔會乾或者膩🥓大啡菇好Juicy🍄熱狗腸、芝士蕃茄、煙三文魚、沙律等正常發揮😌▪️蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉(7.5/10)💲108勁多蟹籽蟹肉,鮮味十足,不過要小心食,咬到幾塊蟹殼🦀明太子忌廉醬汁偏稠身,意粉掛汁都幾飽濟▪️日本抹茶鮮奶 (7/10)💲50 (C)有啲桂花係面,飲落大致順滑,但奶味比抹茶味重🍵🔎 整體評分(7.5/10)

▪️A Big Breakfast(7.5/10)💲138

A Big Breakfast

▪️蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉(7.5/10)💲108

蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉

▪️日本抹茶鮮奶 (7/10)💲50 (C)

有啲桂花係面,飲落大致順滑,但奶味比抹茶味重🍵

🔎 整體評分(7.5/10)
A Big Breakfast
蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
在大圍二訪的咖啡店,ins風的咖啡店,好吃又好拍,店內滿滿的打卡位及氛圍感,拍照打卡很出片哦!🤎.食物整體還蠻好吃的,店裡很多人點all day breakfast,份量很大,很足料,是店內招牌必點!

2024-08-19 1370 浏览
呢個cafe 已經幫襯過好幾次, 通常諗唔到食乜想飲下啡,食下意粉就會揀佢👍🏻👍🏻好少餐廳我係會食完又食,所以佢質素真係good一般weekend 11am 左右都可以直入或者等5~10 分鐘,過左12:30就好大機會要等耐小小因為始終lunch 時間。今次第一次坐樓上原來都幾靚下環境 裝修好靚好舒服 4人行order 左2個意粉 1 個starter 1 個all day breakfast **蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉**勁creamy, 大量蟹籽蟹肉超香不過始終係cream 類,所以一上枱要即刻撈均即刻食,唔係一凍左就會好"杰"**香辣蕃茄咸牛肉意粉** 帶微辣,重口味蕃茄同咸牛肉勁夾,蕃茄酸酸甜甜好開胃**A big breakfst 盤子大早餐**牛角窩夫,芝士薯仔波,黑松露炒蛋,熱狗腸,煙肉,大啡菇,蕃茄,煙三文魚, 沙律(小朋友先揀 乜都想食就要揀呢個😂😂)橙啡 my favourite 橙汁+americano 啱哂夏天Pineapple soda Americano
呢個cafe 已經幫襯過好幾次, 通常諗唔到食乜
想飲下啡,食下意粉就會揀佢👍🏻👍🏻
好少餐廳我係會食完又食,所以佢質素真係good
今次第一次坐樓上原來都幾靚下
環境 裝修好靚好舒服

**蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉**
勁creamy, 大量蟹籽蟹肉超香

**香辣蕃茄咸牛肉意粉**
帶微辣,重口味
蕃茄同咸牛肉勁夾,蕃茄酸酸甜甜好開胃

**A big breakfst 盤子大早餐**
(小朋友先揀 乜都想食就要揀呢個😂😂)

橙啡 my favourite
橙汁+americano 啱哂夏天
Pineapple soda
Americano

• 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
2024-08-18 1424 浏览
📍大圍雙層木系咖啡店 — 𝘽𝙮 𝙏𝙝𝙚 𝙊 𝙎𝙩𝙪𝙙𝙞𝙤 🌿🪵𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🍳盤子大早餐 𝘼 𝘽𝙞𝙜 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 ($138)呢個係我人生食過最滿足嘅All Day Breakfast!😻✨份量真係好大!超多配料🤤黑松露炒蛋好滑~菠菜芝士薯仔波好有特色,比起平普通嘅薯餅更好食!🥔牛角包窩夫好香口~🥐蕃茄有焗過嘅芝士喺中間,好正🥹🍅🧀大啡菇勁爆汁!🍄‍🟫同埋我好鍾意佢有好多沙律菜🥗好fresh~至於熱狗腸、煙肉、同埋煙三文魚都係正常發揮🤪🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙒𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙧𝙖𝙗𝙢𝙚𝙖𝙩 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 ($108)呢個意粉嘅性價比真係超高!😭👍🏼超級多蟹籽同埋蟹肉,份量多到滿瀉,勁足料!🤩意粉煮得好creamy而且好掛汁!🌟另外意粉真係好大份,我同朋友兩個人完全食唔曬🥹🥹就算係男仔食都一定夠飽!🤰🏻🍍🧊菠蘿梳打 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙤𝙙𝙖 ($48)好fresh嘅特飲~夏天飲真係好適合!好解渴同埋有好香嘅菠蘿味!✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽呢間

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

🍳盤子大早餐 𝘼 𝘽𝙞𝙜 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 ($138)

🍍🧊菠蘿梳打 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙤𝙙𝙖 ($48)

呢間cafe喺大圍好出名~lunchtime經常要等位,超高人氣🔥bookmark咗咁耐終於有時間到訪😻今次等咗10-15分鐘就可以入座,cafe有兩層,今次就被安排坐地下嘅層🙌🏼採光幾好,環境幾舒適🥰嘢食都冇令我失望,真係又大份又好味🥹價錢唔算好平,但係間唔中食一次都幾滿足🤤下次會再黎試佢啲甜品同咖啡☕️

賣相:🌟🌟🌟🌟💫

⏰營業時間:星期一至日 09:00-18:00

2024-08-16
  • 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
2024-08-18 926 浏览
食物雖然品質不錯,但價格卻高得令人咋舌。更令人失望的是,服務態度冷漠,完全沒有顧客之心。點餐時感受到的疏離感,讓人對這個地方的回訪意願大打折扣。如果只是想品嘗美食,建議尋找其他更具性價比的選擇
  • A  Big  Breakfast
排隊30分鐘,卻沒有得到相對的服務和食物質素,很失望,真心不推薦!原因如下:1)枱太細,好看不中用2)冷氣唔夠,一邊吃一邊流汗3)職員態度差,我地三個人食,枱完全唔夠擺,我地問職員可唔可以拼枱,佢好強硬同我地講唔得,叫我地將野食同飲品就咁擺係張櫈到😕4)價錢偏貴,飲品一杯60蚊,比圍方入面西餐廳還要貴,不論是食材還是味道方面,都不值呢個價總括而言,本想嘗試和支持一下香港的小店,但真的太失望了,這家強烈不推薦‼️

原因如下:
1)枱太細,好看不中用
2)冷氣唔夠,一邊吃一邊流汗

2024-08-02 1913 浏览
平日下午點幾兩點到,樓上全部空位,一入餐廳已立即被喝止,叫返出去門口等,咁同男職員講見到樓上有位,樓上男職員又加入大聲回話現家去執枱,眼見門口職員兇神惡煞,我們就唔敢企近佢,慢慢行上樓,上到去男職員已執好枱,但又趕返我們下樓去門口叫我們等安排入座,到我們比飛仔口門職員,口門職員又話睇下有冇人等位先,佢哋咁有禮貌,見一個客就鬧走一個,根本無可能仲有客!食物普通,冷氣嚴重不足,枱與枱好逼,職員禮貌好差,極不推介。
2024-08-01 1316 浏览
朋友介紹,地鐵站一出行10分鐘左右,門面唔算顯眼,有種隱世感覺。裝修以木為主調,成個feel好cozy,一入黎已經感覺好舒服,加上檯與檯之間有足夠間隔,就算一直full house都唔覺得有壓逼感。唔知係咪因為落雨,1130黎到唔洗等位,不過大概12點左右出面開始排隊。首先叫咗兩杯嘢飲 Oat Milk Flat White幾出色,飲到咖啡豆nutty嘅味道,而且奶嘅份量掌控得幾好,好多cafe都做唔到flat white泡薄嘅效果,呢杯flat white完全做到Caramel Milk係牛奶上面放咗焦糖脆脆,夠脆好食,啱曬鍾意甜嘅人Green Breakfast 沙律菜好新鮮,黑醋汁好食菠菜芝士波波超香口,而且唔大粒,點到即止幾好滑蛋唔算好滑個牛角窩夫超酥軟,正~Egg Benedict個pancake有少少濕同埋有啲太甜,加埋牛油果食可以無咁膩,另一款襯蛋同三文魚就唔算太夾,但係整體都OKTiramisu 牛角窩夫Croffle 係全餐hightlight,外層真係好酥脆,而入面又做到軟糯嘅感覺,加埋雪糕幾正,啲cream就一般,可以唔洗咁多🤣整體體驗超正,會再黎💕

首先叫咗兩杯嘢飲

Oat Milk Flat White
Oat  milk  flat  white

Caramel Milk
係牛奶上面放咗焦糖脆脆,夠脆好食,啱曬鍾意甜嘅人

Green Breakfast
沙律菜好新鮮,黑醋汁好食
菠菜芝士波波超香口,而且唔大粒,點到即止幾好
滑蛋唔算好滑
個牛角窩夫超酥軟,正~
Green  Breafast  &  Egg  Benedict

Egg Benedict

Tiramisu 牛角窩夫
Tiramisu  牛角窩夫

整體體驗超正,會再黎💕
2024-07-28
Oat  milk  flat  white
Tiramisu  牛角窩夫
2024-07-17 1268 浏览
朱古力香蕉窩夫窩夫非常美味,口感香脆,而且不油膩,配合香蕉朱古力和醬汁一口吃,口感豐富!非常值得吃的甜品!芝士黑松露蘑菇意粉有很濃郁的芝士味和蘑菇的味道,而且蘑菇很多,黑松露也很香,意粉的口感彈牙,非常之推薦,很好吃!兩杯飲品非常打卡,橙香味的咖啡很特別,咖啡的香味也很不錯!CP值很高!午餐的時候,需要等候位置,大概30分鐘。店舖的位置不多。食物很快送上,服務員態度也很親切。環境整體感覺也很舒服。
朱古力香蕉窩夫

芝士黑松露蘑菇意粉

兩杯飲品非常打卡,橙香味的咖啡很特別,咖啡的香味也很不錯!
CP值很高!

午餐的時候,需要等候位置,大概30分鐘。
店舖的位置不多。
食物很快送上,服務員態度也很親切。
環境整體感覺也很舒服。

2024-04-25
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 朱古力香蕉窩夫
很滿意這間cafe ~木系裝潢本來已經深得我喜歡,食物還要很不錯啊~ ⸝⋆︎*以熱香餅做base的egg benedict ,喜歡熱香餅搭上煙三文魚+流心蛋+芒果汁的組合,層次感十足 而且味道很清新好味!♡牛油果的配搭相比之下較乾身,但不是不好吃啊,但如果再有一顆流心蛋配牛油果就好了! 明太子意粉除了滿滿的明太子外,還有巨量的蟹籽蟹肉,值得點!
很滿意這間cafe ~
木系裝潢本來已經深得我喜歡,食物還要很不錯啊~ ⸝⋆︎*

明太子意粉除了滿滿的明太子外,還有巨量的蟹籽蟹肉,值得點!
2024-06-30
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
2024-07-07 1399 浏览
星期日黎試下呢間靚靚大圍cafe,果然係人氣店,一直都有人等位😁蟹子蟹肉明太子忌廉意粉,我係為左呢個意粉而黎,果然冇令我失望,超好食😍😍蟹籽同蟹肉嘅份量一啲都唔少,而且意粉份量都好多,最後同朋友食唔哂要打包🤣真係必食👍黑松露配大啡菇雜菌忌廉意粉呢個意粉都好高質,有濃濃的黑松露味,蘑菇嘅份量亦都多,都好推薦👍👍親愛的提拉米蘇牛角窩夫呢個甜品賣相一流,唔只擺盤靚、味道亦都好好👍加埋雪糕一齊食、凍冰冰,夏天食一流!另外仲叫咗兩杯嘢飲,一杯菠蘿梳打、一杯凍抹茶鮮奶,擺盤都係好靚,味道都不錯!整體黎講呢間餐廳性價比好高,唔怪之得一直都係人龍店( ´ ▽ ` )ノ店內裝修環境亦都好靚,店員態度亦都好有禮貌👍👍👍👍

黑松露配大啡菇雜菌忌廉意粉

親愛的提拉米蘇牛角窩夫

店內裝修環境亦都好靚,店員態度亦都好有禮貌👍👍👍👍
By The O Studio (大圍)要小心唔好行過龍,因為無招牌🤣.今次同朋友一齊去大圍Cafe 食Brunch~🦀蟹籽蟹肉明太子意粉🍝呢個味道最好,蟹籽亦都好多、好creamy 👍🏻•••🍅香辣蕃茄鹹牛肉意粉🍝呢一個不過不失,都幾香有少少辣,如果鍾意食辣嘅朋友就唔好錯過啦👍🏻•••🥛焦糖牛奶嘢飲方面我哋嗌咗焦糖牛奶同埋抹茶牛奶焦糖牛奶嘅特色就係加入自家製嘅焦糖餅,佢會慢慢溶落配牛奶入邊,味道會飲到鶴香味,但又唔會太甜飲唔到甜野嘅人士都係好適合飲嘅🤩•••☕️ Tiramisu咖啡呢一杯係因為見到有好多人都試咗,所以就叫埋黎試但係飲落除咗有Tiramisu味之外都冇咩特別,味道都唔錯😌•••
By The O Studio (大圍)
要小心唔好行過龍,因為無招牌🤣
今次同朋友一齊去大圍Cafe 食Brunch~
🦀蟹籽蟹肉明太子意粉🍝
呢個味道最好,蟹籽亦都好多、好creamy 👍🏻
🍅香辣蕃茄鹹牛肉意粉🍝
🥛焦糖牛奶
嘢飲方面我哋嗌咗焦糖牛奶同埋抹茶牛奶
飲唔到甜野嘅人士都係好適合飲嘅🤩
☕️ Tiramisu咖啡
呢一杯係因為見到有好多人都試咗,所以就叫埋黎試
2024-06-16 1072 浏览
趁住連假走到去大圍覓食,差不多兩點才到達大圍,一去到見到有條人龍,但一場嚟到就決定排隊一試,差不多等了一個小時就入座嗌咗一份Egg Benedict all day breakfast, 賣相非常之打卡able😍味道亦都可以同時滿足到想食鹹味同埋甜味嘅pancake,伴碟嘅Nuts都有甜甜嘅香味另外仲嗌左個蕃茄鹹牛肉意粉,鹹牛肉嘅份量好多,味道唔錯,其他地方比較少食到,推薦大家一試飲品嗌咗一杯橙啡同埋石榴梳打,好靚好好飲食完正餐仲追加左個甜品,Tiramisu牛角窩夫,又係好適合打卡,牛角窩夫嘅口感比較煙靭餐廳嘅裝修係工業風,座位唔算太擠迫,適合約朋友傾偈食個brunch😊

飲品嗌咗一杯橙啡同埋石榴梳打,好靚好好飲

用餐时段
2024-06-06 993 浏览
By the O Studio價錢💲: $138/ $98/ $60好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4.3/5-琴日講完個間cafe,呢排都食左另一間cafe覺得好出色!抵食、好食!大份又靚!都係假日一定要等位呀😵‍💫 係門口寫低個名就可以了。佢哋由屯門開到元朗、大圍就知道有幾受歡迎。餐廳有兩層,木系裝修,坐得都幾舒服。食完之後都覺得係值得既。-✅✅A Big Breakfast. 香腸、🥓、煙三文魚都正正常常。煙肉煎得好嫩,唔會乾曬。大啡菇爆晒汁。黑松露炒蛋夠滑,松露夠味🤓牛角包窩夫小小乾,食落係麵粉個隻會飽肚的感覺,唔係牛角包咁香個d。個人最鍾意佢的芝士蕃茄🍅,蕃茄烤過juicy,搭面頭鹹香的芝士好夾。同埋菠菜芝士薯仔波,比平時的薯餅會更有特色,食落陣陣菠菜味,感覺都健康d。-✅✅Black truffle with mushroom cream sauce spaghetti. 意粉煮到啱啱好硬度。口感好creamy,醬汁足夠。味道係超濃黑松露味,食到係唔孤寒咁落黑松露醬🤪 同埋好重cream,面頭又多芝士碎。食多小小
By the O Studio
價錢💲: $138/ $98/ $60
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4.3/5

✅✅Black truffle with mushroom cream sauce spaghetti. 意粉煮到啱啱好硬度。口感好creamy,醬汁足夠。味道係超濃黑松露味,食到係唔孤寒咁落黑松露醬🤪 同埋好重cream,面頭又多芝士碎。食多小小係有啲膩,但係好好食。大啡菇就當然juicy啦😌

✅✅Tiramisu latte. 呢杯好多人叫!樣靚之餘都好飲🥰漸層明顯,面頭的tiramisu layer灑滿可可粉+mascarpone cheese,帶出適當甜味同芝士味。仲有條手指餅沾來食🤩

超級飽!2個人想再叫窩夫都食唔落了🙈 同埋係難得覺得有誠意的all day breakfast,真係要加分。唯一就係選擇比較小🧐