星期五放工諗住同朋友食個飯輕鬆下因為想一人邊爐又想食海鮮 諗起聽個人話呢間餐廳唔錯就決定去試下友人嘅左手邊係路口位 我就坐佢右手邊點知點完餐開始食嘅時候 突然聽到友人叫咗聲 望過去 發現竟然有隻小強喺條枱隙到爬咗出嚟 幾秒後就爬番走因為太驚慌 所以淨係諗起要叫店員過嚟 佢嚟到望咗眼 噴咗兩下消毒藥水再問我哋要唔要換過啲食物之後就走咗 如是者成餐飯我哋就不時都會望住條枱隙 食得都唔係幾安樂阿小強之後又走咗出嚟一次 幾秒後又走左到最後我哋食到差唔多尾聲時 突然之間小強又再次走出嚟 (第三次!) 今次佢終於喺枱面留耐咗 所以我都決定影番幅相 (有圖有真相嘛~)先叫店員過嚟一位疑似老闆嘅店員走過嚟 用毛巾拍死佢再清理完屍體之後就走咗 連一句「唔好意思」都冇講過佢呢個態度完全令我不禁懷疑究竟喺餐廳見到小強其實係咪一件正常不過嘅事情🤔然之後仲若無其事叫我地埋單......繼續乜都冇 連「唔好意思」都唔講食物既味道係唔差 但如果可以有小強喺店入面周圍走 衛生情況應該都幾惡劣係 連一間餐廳既基本要求都做唔到所以 除非想再同小強共晉晚餐 否則我諗唔到有乜原因可以驅使我再光顧
星期五放工諗住同朋友食個飯輕鬆下

友人嘅左手邊係路口位 我就坐佢右手邊