2009-05-28
今次係我第二次黎里間餐廳食buffet, 雖然係有點兒貴, 不過第一次食都覺得貴得有價值, 所以再去食多次....當時去到係晚上7:30, 眼見只有幾台客人, 裡面有一區仲關曬燈(唔開放), 以為係天氣唔好所以人客少, 之後先明白有以下原因: 魚生: 有三文魚, 吞拿魚, 墨魚, 帶子(每次只有一粒) <-- 有專人負責切魚生, 2次食都ok, 三文魚都幾肥 長腳蟹, 青口, 凍蝦, 生蠔, 螺 <---- 第2次好食少少, 因為長腳蟹同青口之前食有d怪怪地0既味 沙律同壽司都有好幾款, 感覺ok 鵝肝 <--- 第一次係即叫即整, 今次係整定食大碟, 感覺差好多... 突然降grade不少, 佢塊鵝肝面層根本唔脆, 裡面唔太熱, 下面塊面麵包硬到冇人有 燒牛 <--- 今次又係整定放0係度, 如果本身舊牛係唔熱, 你係好難食到佢中間0既肥油香, 跟住就要求佢即場燒塊俾我 M9和牛 <---- 都叫做有牛味, 不過同其他酒店切牛差唔多 海南雞 <----好滑, 可以食多幾件 熱盤 <--- 冇一樣想食, 不想多提 生果, 甜品,
沙律同壽司都有好幾款, 感覺ok
海南雞 <----好滑, 可以食多幾件
熱盤 <--- 冇一樣想食, 不想多提
生果, 甜品, pancake, 雪糕 <---- 生果得菠蘿,蜜瓜同西瓜...甜品有幾款, tiramisu 好重酒味...今次pancake都係整定...冇師傅即場整, 雪糕有3款都幾好味
總括黎講, 我係一個好鍾意食牛同食鵝肝0既人, 不過就唔會再黎食第3次......