2018-09-27 223 浏览
lunch time 灣仔搵餐廳食飯,周圍餐廳都要等位,咁啱經過呢間新開嘅車仔麵,唔駛等位,於是入咗去試試!一坐低,待應好快手畀點餸紙我,剛才喺門口我已經一早諗定食乜,三兩下就圈咗餸菜交畀待應。呢間車仔麵絕對唔平,淨麵24蚊,每個餸15蚊起跳,每人至少嗌3餸,包一杯熱飲,人均消費至少69蚊!餸菜同麵分開上,我見隔離枱嗌咗冬菇,只有兩件 😑等咗十幾分鐘,飲品未送來,連入單紙都無畀我哋,成張枱嘅人開始懷疑阿姐未入單!周圍觀察下店鋪嘅員工,其實樓面同廚房員工多的是,但佢哋動作可以用龜速來形容!入單速度每分鐘入一張,隔離枱食完野,員工無野做都唔會執!等了20分鐘,員工終於把飲品一杯一杯龜速地送上啦!😂 等食物其間,見到周圍枱嘅人不停同待應催促麵仲未到。大家都要趕 lunch time 後返工。等下等下,結果足足等咗 45分鐘,麵仲未到呀!!😤 我哋不停問侍應,侍應同廚房態度仍然好「姿悠」。成張枱嘅人已經燥了!所有人 lunch time 後都要趕返公司繼續上班,浪費時間在無謂嘅等候。若果唔催促佢哋,恐怕這碗麵要等候一個小時先送上!太離譜啦!大家都講下次唔會再幫襯!亦絕對不會推介畀其它人!

餸菜同麵分開上,我見隔離枱嗌咗冬菇,只有兩件 😑

等下等下,結果足足等咗 45分鐘,麵仲未到呀!!😤 我哋不停問侍應侍應同廚房態度仍然好「姿悠」。成張枱嘅人已經燥了!所有人 lunch time 後都要趕返公司繼續上班,浪費時間在無謂嘅等候。若果唔催促佢哋,恐怕這碗麵要等候一個小時先送上!太離譜啦!

大家都講下次唔會再幫襯!亦絕對不會推介畀其它人!
2018-09-27