2015-09-12
見食評唔錯, 星期六中午去光顧, 大失所望. 我叫左個炸豬排帶子咖哩飯. 舊豬排又細又薄, 大約係4吋左乘2吋幾乘1/2CM厚都冇, 應該係翻炸的, 燶得來唔脆, 好乾. 帶子都係, 切到好薄, 應係一開4薄片, 等擺上碟好似好多野咁. 飯係炒底, 講真, 我屋企抄得好過佢. 咖哩汁是另上的, 好希. 明明成間餐廳都係十幾廿個客, 有D人食生野, 應該都係即整, 但D野唔熱. 上碟presentation咪好似我係屋企煮咁囉. 基本上我夠膽講, 我呢個唔多下廚的人, 應該都做到佢地的水準.跟set的沙律正常, 湯ok, 最驚喜係個自家製甜品, 食落係芝麻pannacotta, 好香好滑.服務唔錯, 侍應不停添茶. 星期六唔滿, 大把位.不論份量同質素都唔值$130(+10%). 就算比佢一個"日本菜"招牌, 都係$100樓下貨色, 應該話$100我都嫌貴, 早知去太興好過. 絕對唔會再幫襯.
服務唔錯, 侍應不停添茶. 星期六唔滿, 大把位.