因為住得近, 所以成日都落黎呢度開飯, 細個時好鐘意食農場餐廳, 老闆無變, 仲係當年農場餐廳個老闆, 如果唔係電視有介紹過我都唔記得就係佢.上星期去食時, 老闆埋單時話我地知過年後間鋪就要搬去上水啦, 我一聽: "下! 上水?! 咁即係我以後都唔洗食啦!" 即刻個心都沉埋, 所以今日晚餐去食個勁o既! 留個美好回憶嘛! 今晚係食 12 安士牛扒配蒜蓉蝦, 落單時 waiter 已經講左製作需時, 好! 唔緊要, 慢工出細貨.飲完個三文魚南瓜湯之後, 再等多 10 鐘左右, 終於都有得食啦, 果然不負所望, 大大塊牛扒七成熟, 外脆內"林", 厚得黎一 d 都唔 "un", 好有牛味. 蝦就中規中矩, 如果變成開邊蝦的話會更入味更好.另外之前食過好多次o既薯菜, 佢個醬好特別, 將個薯仔切開再撈埋 d 醬一齊食, 個味道係第二間餐廳做唔到, 幾十蚊一個餐但有過百元食物質素, 真係抵讚!真係好希望農家意粉有一日可以好似當年農場餐廳咁開到全香港都有分店, 咁就可以再次食到咁有 heart 煮出黎的好食物.

12安士牛扒+蒜蓉蝦
之前食過的羊扒+牛肉粒, 一樣咁正!
12安士牛扒+蒜蓉蝦
之前食過的羊扒+牛肉粒, 一樣咁正!